2023. 08. 27 – Istentisztelet – Vass Zoltán – Balatonszemes

199

243 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2023. aug. 27. Vass Zoltán lelkipásztor igehirdetése a Dán 3:1.15-18.27.29b igeversek alapján. Balatonszemesi Baptista Gyülekezet

1Nebukadneccar király csináltatott egy hatvan könyök magas és hat könyök széles aranyszobrot. Fölállíttatta azt a Dúrá-völgyben, Babilon városában.
15Készek vagytok-e most, ha meghalljátok a kürt, a síp, a citera, a hárfa, a lant, a duda és egyéb hangszerek hangját, leborulni és hódolni a szobor előtt, amelyet csináltattam? Mert ha nem hódoltok, azon nyomban bedobnak benneteket az izzó tüzes kemencébe. És van-e olyan Isten, aki az én kezemből ki tud szabadítani benneteket? 16Sadrak, Mésak és Abéd-Negó így válaszolt a királynak: Ó, Nebukadneccar! Nem szükséges, hogy erre bármit is feleljünk. 17Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király! 18De ha nem tenné is, tudd meg, ó, király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!
27Az összegyűlt kormányzók, elöljárók, helytartók és a király udvari emberei pedig látták, hogy ezeknek a férfiaknak semmit sem ártott a tűz, a hajuk szála sem perzselődött meg, a ruhájuk sem égett meg, sőt még a füst szaga sem járta át őket.
Mert nincs más isten, aki így meg tud szabadítani.”
(Dán 3:1.15-18.27.29b)  

https://www.youtube.com/@szemesibaptista

Bővebb információ és kapcsolat:
Weboldal: https://szemesibaptista.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/szemesibaptista
Címünk: 8636, Balatonszemes, Gárdonyi Géza u. 7
Szeretettel várunk mindenkit minden vasárnap délelőtt 10 órakor


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286