1Sám 21:1-16 Dávid szorult helyzetben – 2024. júl. 7. – Pesti Csaba – Karcag

53

32 megtekintés Premier dátuma: 2024. júl. 7. Pesti Csaba lelkipásztor igehirdetése az 1Sám 21:1-16 igeversek alapján. Karcagi Baptista Gyülekezet

1Dávid ezután útnak indult, Jónátán pedig visszament a városba. 2Dávid Ahímelek paphoz ment Nóbba. Ahímelek remegve ment Dávid elé, és ezt kérdezte tőle: Miért vagy egyedül, és miért nincs veled senki? 3Dávid ezt felelte Ahímelek papnak: A király megbízásában járok, de azt mondta, hogy senki se tudjon meg semmit arról, amiért elküldött, és amivel megbízott. A legényeket is ezért rendeltem máshová. 4Most azért mi van kéznél? Adj nekem öt kenyeret, vagy ami éppen akad! 5A pap ezt felelte Dávidnak: Közönséges kenyér nincs nálam, van azonban szent kenyér, de csak akkor, ha a legények megtartóztatták magukat az asszonytól.
6Dávid pedig ezt válaszolta a papnak: Valóban el volt tiltva tőlünk az asszony egy ideje. Amikor elindultam, szent volt a legények teste. Ez az út közönséges ugyan, de a testük meg van szentelve. 7Ekkor odaadta neki a pap a szent kenyereket, mert nem volt ott más, csak áldozati kenyér, amit el szoktak venni az ÚR színe elől, és frissen sült kenyeret tesznek oda, ha amazt elvették.
8Saul egyik udvari embere, név szerint az edómi Dóég azon a napon éppen ott volt, mert el volt különítve az ÚR színe előtt. Ő volt Saul pásztorainak a felügyelője. 9Dávid azután megkérdezte Ahímelektől: Nincs itt kéznél lándzsa vagy kard? Mert nem hoztam magammal sem a kardomat, sem a fegyvereimet, olyan sürgős volt a király megbízatása. 10A pap így felelt: A filiszteus Góliát kardja, akit te vágtál le az Élá-völgyben, köpenybe csavarva itt van az éfód mögött. Ha el akarod vinni, vidd el, de ezen kívül nincs itt egyéb. Dávid ezt mondta: Nincs annál megfelelőbb. Add ide!
11Dávid még aznap elindult, és Saul elől Ákíshoz, Gát királyához menekült. 12Ákísnak ezt mondták udvari emberei: Hiszen ez Dávid, az ország királya! Róla énekelték a körtáncban: Megölt Saul ezer embert, Dávid meg tízezer embert!
13Amikor Dávidnak tudomására jutott ez a beszéd, nagyon félni kezdett Ákístól, Gát királyától. 14Félkegyelműnek tettette hát magát előttük, és amikor köztük volt, úgy viselkedett, mint egy eszelős: firkálgatott az ajtószárnyakra, nyálát pedig a szakállára csurgatta. 15Akkor ezt mondta Ákís az udvari embereinek: Hát nem látjátok, hogy ez az ember bolond? Minek hoztátok ide? 16Nincs itt elég bolond, idehoztátok még ezt is, hogy a bolondját járja előttem? Egy ilyen kerüljön a házamba?”
(1Sám 21:1-16)

Cím:5300 Karcag, József Attila u. 11.
Lelkipásztor:Pesti Csaba
Állandó alkalmak:Szerda: 18 óra istentisztelet
Szombat: 15 óra ifjúsági istentisztelet (minden hónap második szombatján)
Vasárnap: 9.30 óra imaóra 10 óra istentisztelet
18 óra istentisztelet
Honlap:http://www.karcag.baptist.hu
További információk:Körzet:
Bucsa, Rákóczi u. 16. – 5527;
Kisújszállás, Kossuth u. 29. – 5310;
Kunmadaras, Bacsó B. u. 11. – 5321;
Poroszló, Fehéraklai u. 25. – 3388;
Tiszaigar, Dózsa Gy. u. 20. – 5361;
Tiszaszentimre, Kör u. 21. – 5322

https://www.youtube.com/@karcagibaptistagyulekezet

http://www.karcag.baptist.hu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064743124750


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!