fbpx

Napi áhítat

Letöltés a Google Play-ből

Az Isten hívja az embert megtérésre

2019 - Áhitat, 2019. december 12. csütörtök
A hét témája: A Messiás el fog jönni

Ézs 55,6–13

Az Úr Jézus Krisztus elérhető, megtalálható - keresd őt, amíg van ídőd!

Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani. Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghez viszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem. Bizony, örömmel vonultok majd ki, és békességben vezetnek titeket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak. A tövis helyén boróka nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az Úr dicsőségére történik ez: örök jelként, amelyet nem lehet eltörölni.”

Gondolatok az igéről

Sok mindent keres az ember, tulajdonképpen az egész élet egy keresés: boldogságot, szeretetet, pénzt, nyugalmat stb. De mindezekben és mindezeken túl Istent keressük. De nem mindegy, hogy hol, mit és hogyan keresel és találsz. A rész előző verseiben leírja szegénységünket, éhségünket és azt, hogy ő mit akar adni nekünk (1–3. v.). Az is világos, hogy nélküle meghalunk, elveszünk. Nekünk van szükségünk rá, nem az Úrnak reánk! Milyen vigasztaló, hogy ez a keresés nem hiábavaló.
Mindamellett, hogy sokan nem találják és azt állítják, hogy az Úr nem is található meg: csak megfelelő módon kell keresni: 1. Hívd őt segítségül, mert „aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül” (Róm 10,13). 2. Bűneid elhagyása által. A megváltozott élet az egyetlen biztos bizonyítéka a megtérésnek! 3. Az Úrhoz térés, hozzá fordulás által. Nézd Jézust, és amit ő végzett érted a kereszten, új ember leszel, és kövesd őt. Csak megfelelő időben kell keresni: amíg megtalálható, amíg közel van. Lejár a föld ideje – visszajön az Úr ítélni. Lejár az életed ideje – meghalsz. Lejár a kegyelem ideje – nem szólít, nem hív, nem hallod. Megtaláltad őt? Ma kit fogsz keresni és követni?

(Kelemen Sándor)

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).