Napi áhítat

A királyság gazdagjai

2024 - Áhítat, 2024. április 17. szerda
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 19,27–30

Nem kell senkinek aggódnia, aki odaszánta az életét Isten szolgálatára, mert Isten senkinek nem lesz adósa.

Ekkor megszólalt Péter, és ezt kérdezte: Mi elhagytunk mindent, és követtünk téged, hát velünk mi lesz? Jézus erre ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ti, akik követtek engem, a megújult világban, amikor az Emberfia beül dicsőségének trónszékébe, ti is tizenkét trónszékbe ültök, és ítéletet tartotok Izráel tizenkét törzse felett. És mindenki, aki elhagyta házát vagy testvéreit, apját vagy anyját, gyermekeit vagy földjeit az én nevemért, a százszorosát kapja, és megörökli az örök életet. De sok elsőből lesz utolsó, és utolsóból első.

Gondolatok az igéről

Haszonelvű világban élünk. Sokak szerint mindennek a lényege, hogy mennyi lesz ebből az én hasznom. Ha megteszem, gazdagít engem? Mert ha nem, akkor csökken a motiváció. Péter feltesz egy kérdést: „Mi elhagytunk mindent, és követtünk téged, mi lesz hát a jutalmunk?” (Mt 19,27) Itt is a profit kérdése jön elő. A Biblia sokat beszél az áldozatkészségről, lemondásról. Akkor is érdemes valamit megtenni, ha esetleg komoly áldozatokat vagy veszteségeket igényel, de Jézusért megteszem. Lehet, hogy a mai nap is szükséged lesz erre a lépésre. Legyünk nagylelkűek, amikor Jézus szolgálatáról van szó? Jézus a válaszában kifejti, hogy nem kell senkinek aggódnia, aki odaszánta az életét Isten szolgálatára, mert Isten senkinek nem lesz adósa, mert ő gazdagon meg fog áldani! Sokszoros lesz az áldás már itt a földi életben is, és az üdvösség elnyerése a legnagyobb ajándék, amit egy ember kaphat! Jézus kifejti, hogy amikor újra visszajön, számít a tanítványokra, lesz jutalom, lesz dicsőség, ők is királyi székekbe fognak ülni Jézus oldalán. A legjobb befektetés, amit ma tehetsz, hogy az örök életbe, Isten országába fektetsz be a hiteddel, tetteiddel, adományaiddal, szolgálatoddal!

Durkó IstvánNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!