Napi áhítat

Az Úr tisztít meg!

2020 - Áhitat, 2020. október 27. kedd
A hét témája: Az Isten Lelke változtat meg!

Ézs 3,16 – 4,6

Az Isten lelkével való találkozás, betöltekezés valódi tisztulást hoz. Attól kezdve környezeted csodálkozva mondja: Te mindent más­hogy látsz. Igen, tisztán.

„Ezt mondta az ÚR: Mivel Sion leányai büszkélkednek, fejüket fenn hordva, szemükkel kacsingatva járnak, kényeskedve lépegetnek, és lábpereceikkel csilingelnek, ezért kopasszá teszi az Úr Sion leányainak a fejét, és fölnyíratja halántékukat az ÚR.
Azon a napon eltávolítja ékszereiket az Úr: a lábpereceket, a napocskákat és holdacskákat, a függőket, karpereceket és fátylakat, a fejdíszeket, lábláncokat, díszes öveket, az illatszeres szelencéket és a talizmánokat, a gyűrűket és orrpereceket, a díszruhákat, köpenyeket, sálakat és tarsolyokat, a tükröket, az alsóruhákat, a turbánokat és a vállkendőket. Akkor majd a balzsamillat helyén bűz lesz, az öv helyén kötél, a fodorított haj helyén kopaszság, a díszköpeny helyén daróc, a szépség helyén pedig szégyenbélyeg. Embereid fegyvertől hullnak el, vitézeid a harcban. Szomorkodnak és gyászolnak a kapukban, és kisemmizve ülnek a földön.
Hét asszony ragad majd meg egy férfit azon a napon, és ezt mondják: A magunk kenyerét esszük, a magunk ruhájába öltözünk, csak hadd viseljük a nevedet! Vedd le rólunk a gyalázatot! Azon a napon ékes és dicső sarjat támaszt majd az ÚR, a föld gyümölcse pedig pompás és díszes lesz azoknak, akik Izráelből megmaradnak.
Akkor szentnek mondják majd azt, aki megmarad a Sionon, és életben marad Jeruzsálemben, aki csak föl van írva az élők közé a jeruzsálemiek közül. Ha lemosta az Úr Sion leányainak a szennyét, és leöblítette Jeruzsálem vérét ítélő lelkével, megtisztító lelkével, a Sion-hegy egész területe és a gyülekezet fölé nappal felhőt és ködöt teremt az ÚR, éjjel pedig lángoló tűz fényét. Mindezek fölött az ÚR dicsősége lesz majd az oltalom. Sátor lesz árnyékul nappal a hőség ellen, menedék és rejtekhely a zivatar és az eső ellen.”

Gondolatok az igéről

A gyógyuláshoz elengedhetetlen előfeltétel, hogy a beteg tisz­tában legyen azzal, hogy ő beteg, ezért segítségre szorul. Ugyanez elmondható a bűnös emberről is. Ameddig tagadja, hogy bűnös, addig segíteni sem lehet rajta.
Isten népe annak ellenére, hogy ismerte törvényét, újra és újra szembement azzal. Sok esetben úgy, hogy nem volt hajlandó érdemben meghallani a helyes diagnózist közlő prófétákat, hanem inkább elhallgattatta őket, keresve a fülüknek kedves szavakat mondó álprófétákat. Sok figyelmeztetés után jött az ítélet. Azon a napon Isten helyreállítja a rendet. Nem fogják jónak mondani a rosszat és rossznak a jót. A helyreállított világban Isten jelenléte nyilvánvaló lesz, és védelmet fog jelenteni, ahogyan Isten követése ma is az, még ha a Gonosznak köszönhetően ezt sokszor nehéz is elhinni. A sátán megkísértő kérdései, mint például: Tényleg lesz ítélet? Tényleg van pokol és mennyország? Tényleg érdemes Istennek tetsző módon élni? „Hol van az ő visszajövetelének ígérete? Mert mióta az atyák elhunytak, minden úgy maradt, amint a teremtés kezdetétől fogva van.” (2Pt 3,4)
Hiszem, hogy Isten igéjéből minden egyes mondat igaz. És ma is azzal kezdődik a helyreállás, ha az ember megérti és elfogadja, hogy ő az a bűnös, aki rászorul a megtérésre.

(Horváth Zsolt )

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.