Napi áhítat

Hamis krisztusok és hamis próféták

2021 - Áhítat, 2021. április 11. vasárnap
A hét témája: Hamis helyett igaz

Mk 13,21–37

Ha Isten Szentlelke nem csupán benned van, hanem irányít is, akkor elég okos leszel a hamisságok leleplezésére.

Ha valaki akkor ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus! – vagy: Íme, ott van – ne higgyétek! Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak majd, jeleket és csodákat tesznek, hogy így megtévesszék, ha lehet, a választottakat. Ti azonban vigyázzatok: előre megmondtam nektek mindent! Azokban a napokban pedig, ama nyomorúság után, a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok lehullanak az égről, és az egek tartóoszlopai megrendülnek. És akkor meglátják az Emberfiát eljönni a felhőkön, nagy hatalommal és dicsőséggel. És akkor elküldi az angyalokat, és összegyűjti választottait a négy égtáj felől, a föld szélétől az ég határáig. Tanuljatok a fügefa példájából: amikor már zsendül az ága, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, amikor meglátjátok, hogy ezek történnek, tudjátok meg, hogy közel van ő, az ajtó előtt! Bizony mondom nektek, hogy nem múlik el ez a nemzedék, amíg mindez meg nem történik. Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. Azt a napot viszont vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, hanem csak az Atya. Vigyázzatok, virrasszatok! Mert nem tudjátok, mikor jön el az az idő. Amint az útra kelő ember is, amikor elhagyja házát, megbízza szolgáit, mindegyiket a maga feladatával, az ajtóőrnek is megparancsolja, hogy vigyázzon. Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, mikor tér vissza a ház ura; este vagy éjfélkor, kakasszóra vagy reggel; ha váratlanul megérkezik, nehogy alva találjon titeket! Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok!

Gondolatok az igéről

„A legjobb ellensége a jó” – tartja a közmondás. Márpedig rengeteg jó dolog vesz minket körül. Ebben a – nevében is – jóléti társadalomban tele vagyunk jó lehetőséggel. Többek között, hogy sok istentiszteletet, prédikációt meghallgathatunk online, ami igen jó. Lehet belőle épülni, tanulni. De a gyülekezeti közösség jobb ennél, mikor együtt megyünk Isten elé. A jóléti evangélium is egy ilyen dolog. Sok helyről hallani tanításokat, amelyek arról beszélnek, hogy mit kaphatsz Istentől, mire vagy jogosult, mit gyógyít meg, mi jár neked, milyen áldások várnak rád. Ezek is jó dolgok, de a legjobb nem ez, hanem hogy Isten megbocsátott, megváltott, hogy élő kapcsolatunk lehet vele. Nemegyszer az istentiszteleti elvárásaink is ilyenek. Várjuk a jó eseményeket, a jó dicsőítést, a jó tanítást, a jó közösséget. Olyan dolgokat, amelyek feltöltenek minket. Ahogyan Varga György mondta: odamegyünk üres bevásárlókocsikkal az istentiszteletre, hogy mások töltsék meg azokat számunkra. Ez Isten és a gyülekezet dolga. Mi pedig azt hisszük, valóban erről szól a közösség Istennel. A legjobbat pedig elfelejtjük: hogy ővele kapcsolatban legyünk. Így válunk hamis prófétákká, és csinálunk magunknak hamis krisztusokat...

Imaáhítat

Imádkozzunk Istentől jövő tisztánlátásért és bölcsességért! (2Krón 1,10a)

Boncz ZoltánNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.