2017. június 29, csütörtök

Napi áhitat

Letöltés a Google Play-ből

...az irgalmasok

2017 - Áhítat, 2017. június 29. csütörtök
Hét témája: Boldogok...

Mt 5,7

Irgalmasságot venni nem lehet. De nyerni, azt igen!

Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.

Magyarázat

Ahogyan szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak... és ahogyan szeretnénk, hogy az Isten velünk bánjon... Tudunk mi így fordulni egymáshoz? Nem, mert mi nem vagyunk Isten. De igen! Mert bár Isten nem vagyunk, de krisztusiak viszont vagyunk!
Két dolog szükséges ehhez a fajta boldogsághoz. Az egyik az alázat. Látnom kell, hogy magam is irgalomra szorulok. Nem csak az Isten előtt. Embertársaim is szeretettel „viselnek el” sok esetben. Becsapom magam, ha azokat az eseteket lobogtatom csupán, amikor valakinek nem sikerült ezt megtennie fe­lém. Elég csupán a mai napom, hogy meglássam: rá vagyok utalva mások irgalmasságára. A másik az elengedés képessége. Az engem ért sérelem megbosszulásának Istenre bízása. Ez magában foglalja nem csupán a bosszú tevékeny munkálásától való tartózkodásomat, de annak várását is, hogy lássam a nekem sérelmet okozót, amint Isten bosszúja utoléri. Sőt, inkább jót kívánjak neki. Áldjam. Mert rászorul az áldásomra. Más pedig arra, hogy földi javaimat megosszam vele. Nem lenézve. Irgalmasan. Mert rászorulok, hogy adhassak, áldhassak. Másként irgalmatlanul boldogtalanná válok.

(Szommer Hajnalka)

Napi áhitat e-mail-ben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszok megjelölésénél és a témák megfogalmazásánál, illetve néhány kifejezés helyesírásánál az 1990-ben kiadott új protestáns bibliafordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).

1% is új esélyt teremt!