fbpx

Napi áhítat

Csodás ígéret

2020 - Áhitat, 2020. január 23. csütörtök
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 7,7–11

Mielőtt kérnél és keresnél, döntsd el, hogy tényleg akarod-e, tényleg az kell-e neked!

„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?”

Gondolatok az igéről

Sokan mondják, hogy hiába próbálkoztak a hittel, Istennel. Ke­resték, de nem találták meg. Kértek, imádkoztak, de nem jött válasz. Mi lehetett a probléma?
Nagyon okosan mondja Libba Bray amerikai írónő, hogy „néha azt keressük, aminek a megtalálására nem állunk készen”. Mert nem mindenáron akarjuk megtalálni, nem merünk meghozni minden áldozatot a keresés során. Pusztán keresgélünk. Kapirgálunk, mint a tyúkok a baromfiudvarban, majd csak találunk valamit. Ez a jelszó. Pedig az igazi kincsvadászok megszállottan kutatnak, keresnek. Ha igazi kincs után kutatsz, te sem keresheted köznapi módon!
Néha pedig egyszerűen nem jó helyen keressük a kincset. Ott, ahol nincs is. Mert nem minden templomban tudnak mit kezdeni egy kereső lélekkel, és nem minden fiatal nyitott a párját kereső emberre, és nem minden HR-est érdekel a munkát kereső je­lentkező jelleme.
Ám amikor Istent keressük, akkor tudnunk kell, hogy igazából ő keres minket, mert még nem az ő útján megyünk. Az ő keresése a garancia arra, hogy meg fogjuk találni őt. Ahogy Weöres Sándor Akik megtalálnak című versében maga is állítja:

Én keresem a célomat:
célom engem majd megtalál.

Én keresem a hitemet:
a hitem is majd megtalál.

De meg akarom-e találni? Meg akarom-e kapni Istent? Be akarok-e lépni hozzá? Van-e bátorságom elfogadni őt?

(Háló Gyula)

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).