Napi áhítat

Isten időzítése

2023 - Áhítat, 2023. február 4. szombat
A hét témája: János evangéliuma

Jn 7,1–9

Ne arra építsd a hited, amit logikusnak gondolsz, időszerűnek látsz! A hitedet Isten szavára építsd!

Jézus ezután Galileát járta. Nem akart ugyanis Júdeában maradni, mivel a zsidók meg akarták ölni. Közel volt a zsidók ünnepe, a lombsátrak ünnepe. Testvérei ekkor ezt mondták neki: Menj el innen, és eredj Júdeába, hadd lássák a tanítványaid is a tetteidet, amelyeket cselekszel! Mert senki sem cselekszik titokban, ha ismertségre törekszik. Ha ilyeneket cselekszel, tedd ismertté magadat a világ előtt! Mert a testvérei sem hittek benne. Jézus pedig így szólt hozzájuk: Az én időm még nincs itt, nektek azonban minden idő alkalmas. Titeket nem gyűlölhet a világ, de engem gyűlöl, mert én arról tanúskodom, hogy a cselekedetei gonoszak. Ti menjetek fel az ünnepre, én erre az ünnepre még nem megyek fel, mert az én időm még nem jött el. Ezeket mondta nekik, és ott maradt Galileában.

Gondolatok az igéről

Isten időzítése mindig tökéletes. Ma is az. Ő soha nem feledkezik meg semmiről, nem késik el. De nem is rohan előre, nem sürgeti, kapkodja el a dolgokat. Hiszen ő a mindenható Isten, aki kezében tartja az egész univerzumot. Az ember persze nem mindig tudja Istent követni. Megvannak a maga emberi elképzelései, előzetes forgatókönyvei, hogy minek hogyan kellene történnie, mikor kellene bekövetkeznie némely dolognak, és meddig lehet valamire várni. S ha másként alakulnak a dolgok, könnyen csalódottá válunk, s elveszítjük a bizalmunkat, hitünket. Ahogy Jézus testvéreivel is történt. A kezdeti lelkesedést hamar megtörték a számukra egyre kevésbé követhető történések, események, mondatok. Mert ha Jézus a megígért Messiás, akkor miért is ne menne az ünnepen Júdeába? Miért ne élne azzal a hatalommal és tekintéllyel már ma, amivel rendelkezik? Miért ne tenne itt és most csodákat? Miért maradna titokban, miért és mire várna? „Az én időm még nem jött el” (8. v.) – mondja Jézus a testvéreinek. S talán ma épp neked vagy nekem is ezt üzeni. Ne arra építsd a hited, amit logikusnak gondolsz, időszerűnek látsz! A hitedet Isten szavára építsd! Ő azt mondta: „Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.” (2Pt 3,9)

Révész SzilviaNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
X