fbpx

Napi áhítat

Letöltés a Google Play-ből

A hívők készek minden jó cselekedetre

2019 - Áhitat, 2019. július 24. szerda
Hét témája: A hívők készek

Tit 3,1–8

A hívőknek mindig a jó cselekvésen jár az eszük, mert hiszik azok valóságosságát, mintha már meg is történtek volna.

Emlékeztesd őket arra, hogy rendeljék alá magukat az uralkodóknak és a felsőbbségnek: engedelmeskedjenek, és legyenek készek minden jó cselekedetre. Senkit se szóljanak meg, kerüljék a viszálykodást, legyenek megértők, teljes szelídséget tanúsítva minden ember iránt.
Mert valamikor mi is esztelenek, engedetlenek, tévelygők voltunk, különféle kívánságok és élvezetek rabjai, gonoszságban és irigységben élők, egymástól gyűlöltek és egymást gyűlölők. De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghez vitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által, akit kitöltött ránk gazdagon Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által, hogy az ő kegyelméből megigazulva reménységünk szerint részesei legyünk az örök életnek.
Igaz ez a beszéd, és szeretném, ha szilárdan tanúskodnál ezek mellett, hogy az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöl járni: ezek jók és hasznosak az embereknek.”

Gondolatok az igéről

Sokféle gyülekezetet láttam már, és persze még sokkal többfélét nem. A meglátogatott gyülekezetek között volt olyan, amely oktatási intézményeket vagy árvaházat tart fenn, amelyiknek üvegházi kertészete vagy éppen ásványvíz-palackozó üzeme van. Van olyan közösség, amely vetőmagraktárt tart fenn a helyieknek, mások kenyeret sütnek és osztanak a szegényeknek. Ennél csak a keresztények személyes szolgálatai sokoldalúbbak. Igen, ahogyan Krisztus a földön szertejárt és jót tett, a mai Krisztus-testnek, az egyháznak is a hivatása, hogy odavigye a segítséget, ahol szükség van rá. Szeretnél a hatalmas Isten hatalmas tervének végrehajtásában részt venni? Nem baj, ha nem világos most, merre kell indulnod. Még az sem baj, ha megfáradtál abban, amit ezelőtt végeztél. Nem szégyen, ha ezelőtt még sohasem élted át, hogy Isten használ! A baj az, ha nem akarod belátni, hogy Jézus veled együtt akar cselekedni.
Ha kész vagy Krisztus vezetését keresni és elfogadni, minden együtt van a szolgáló élethez.
Van olyan szolgálat, amelyhez összefogás, adakozás, gyülekezet kell. Vedd ki a részed te is! Van olyan, amihez csak egy kis idő. Rászánod?

(Fábián Sándor )

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).