Napi áhítat

A tanítvány útja és Krisztus kardja

2020 - Áhitat, 2020. február 21. péntek
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 10,34–39

Ha Jézus Krisztussal élsz, az olykor szembe fog fordítani családtaggal, baráttal is. És olykor értékesebben kapod őket vissza.

„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe. Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.

Gondolatok az igéről

Jézus szavai és szolgálata néha emberi logikánkat túlhaladó igazságokat tartalmaz. Ilyen igazság például: az igaz életét adja a bűnösért; Jézus Krisztus bűnössé lett, hogy mi Isten igazsága legyünk általa; Jézus Krisztus halálával kezdődik a tanítvány élete. Talán a tizenkét tanítvány nagy szemekkel hallgatta Jézus szavait, amikor arról kezdett el beszélni nekik, hogy nem a békesség az ő föld­re jöttének célja, hanem a kard. Azaz viszály családtagok között. Bizony, Jézus követése a tanítványt is a kereszthez vezeti. Az első találkozás a kereszttel az igazi élet kezdetét jelentette. Az új életben haladva azonban szükséges eljutnunk saját keresz­tünkhöz, és felvenni azt. Azaz meghalni, letenni saját vágyainkat, akaratunkat, elképzeléseinket. Ami talán még nehezebb, Krisztus-követésünket értékesebbnek látni még a saját családtagjainkkal ápolt kapcsolatnál is. Jézus azt üzeni, hogy amikor az ő kö­ve­té­sé­ben eljutsz a saját keresztedhez, akkor találod meg az igazi életet. Szolgálatának célja a kereszten aratott győzelem. Saját kereszted, igazi életed, szolgálatod megtalálása a győzelemhez vezető út.
Kövesd Jézus lépteit, kereszted hordozásával találd meg az utat a győzelmes élethez!

(Szabó Sándor (Erdély))

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).