2019. augusztus 2–8. között a Bartimeus Egyesület megtartotta látássérültek számára szervezett táborát. A tábort alapos előkészületekkel kezdtük szervezni abból a megfontolásból, hogy a látássérültek számára kellően biztonságos helyszínt találjunk. Így végül már januárban Lovász Lajos testvérünk üdülője mellett döntöttünk. Az üdülő adottságai és kapacitásunk alapvetően meghatározták, hogy kb. 30 látássérült személyt hívunk meg idei táborunkba. Végül 23 fő jött el, és a hét folyamán kb. 20 segítő állt rendelkezésünkre. Ők a mindennapos feladatokban segédkeztek, de közülük többen a tábor szellemi életéért is feleltek.

Az amerikai Redtree gyülekezetből megtisztelt bennünket négy önkéntes testvér. Közülük az egyik fiatal maga is látás- és hallássérült volt. A táborban teljes ellátást biztosítottunk a résztvevőknek. Emellett fontosnak tartottuk a biztonságot, a kiszámíthatóságot, hogy mindenki a lehető legkomfortosabban érezhesse magát velünk és köztünk. A résztvevők közül a legtöbben nem ismerték még Istent, úgyhogy táborunk evangelizációs küldetést is betöltött. Az érdeklődők hangosbibliát is kaphattak ajándékba, hogy a tábor után is folyamatosan táplálkozhassanak Isten igéjével. A sok kirándulás és játék mellett nagy hangsúlyt fektettünk a szellemi tartalomra. Fő vágyunk az volt, hogy bemutassuk a résztvevőknek a szerető, megváltó, szabadító Istent. Ennek fényében minden délelőtt és este másfél-két órát szántunk arra, hogy különböző Igeszakaszokon keresztül mutassuk be azt, hogy az Úr mennyire szeret minket. Emellett pedig azt is láttattuk, hogy az ember belső szomjúságát, igazi szeretetvágyát csak is Isten képes igazán betölteni maradéktalanul. Mind a délelőtti, mind az esti alkalmakon – a tanítások mellett – sok dicsőítés, személyes bizonyságok és jó beszélgetések tették áldottabbá a tábor napjait. Sokan közeledtek Isten felé, többen személyes beszélgetések során kérték, hogy imádkozzunk értük. A programokat adaptált társasjátékokkal, zeneterápiával színesítettük. Minden résztvevőre különös hatást gyakorolt a tábor közepére tartogatott meglepetés: a tékozló fiú példázatát feldolgozó láthatatlan színház.

Terveink között szerepel, hogy a tábort egyfajta sorozatként szervezzük meg a jövőben. Ezzel biztosítva a folytonosságot és azt, hogy mindig rendelkezésre álljunk a táborozók számára. Igyekszünk támogatókat keresni/találni a táborok megvalósítására. Ez évben egyházunk az MBE Speciális Misszión keresztül 500.000 Ft összeggel támogatta a tábor megvalósulását. Emellett az EMMI, több magánszemély és a Redtree Gyülekezet is támogatott bennünket. Minden támogatást ezúton is nagyon köszönünk!

Hosszu János
MBE Speciális Misszió

Megosztás