2021. November

29nov10:00Pilinszky centenáriumRendhagyó irodalomóra BAPTISTA MŰVÉSZETI NAPOK 202110:00 Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum, 7633 Pécs, Radnóti M. u. 2.Esemény kategória:Baptista Művészeti Napok

Esemény részletek

Szeretnénk méltó módon megünnepelni Pilinszky János születésének századik évfordulóját, így arra invitálunk minden érdeklődő középiskolát, hogy csatlakozzon a „Pilinszky 100” eseménysorozatunkhoz.

A rendezvényt 2021. november 29-én hívjuk életre. Tervünk szerint rendhagyó irodalomórát tartunk jelenléti és online módon, azaz „körkapcsolással”. Lehetőséget adunk arra, hogy Pilinszky-művek is elhangozzanak a nap folyamán diákok és tanárok tolmácsolásában. Mindenkit arra bíztatunk, hogy csatlakozzon rendhagyó irodalomóránkhoz, akár a versfolyamhoz is, a számára kedves Pilinszky-mű felolvasásával. (Ha a valós időben történő online kapcsolódás technikai problémákat okoz, örömmel fogadunk videós anyagot is, amit a nap során beillesztünk a programba.)

Reméljük, hogy az egyszerre közösségi és online kapcsolódás felhívja a figyelmet a szerző sokrétű életművére.

Célunk új megvilágításba helyezni és a fiatalabb generációt megszólítva szélesebb körben is megismertetni Pilinszky János költészetét.

A bázis, a stúdió a Cserepka Iskolában lesz, viszont az összes baptista középiskola lehetőséget kap ebben részt venni (célközönségünk elsősorban a 11-12. évfolyamosok).

Az esemény előtti feladatok:

  • jelentkezni (regisztrálni) a választott vers megjelölésével 2021.november 21-ig,
  • a megadott felületen csatlakozni a 2021. november 29-én kezdődő rendhagyó irodalomórára.

A rendezvényről, illetve a centenáriumról tárgyi emléket is szeretnénk az utókornak eltenni.

Így lehetőséget adunk arra, hogy a képzőművészetek iránt érdeklődő diákok egy-egy szabadon választott Pilinszky-verset illusztráljanak az általuk választott technikával.

Az illusztrációkat verssel együtt digitális (szkennelt) formában az alábbi e-mail-címre lehet küldeni: kommunikacio@cserepkasuli.hu

A húsz legjobbnak ítélt pályamunkát egy kiadványban fogjuk megjelentetni.

Beküldési határidő: 2021. december 21.

Kérdésekkel és a regisztrációval kapcsolatban szívesen adunk felvilágosítást, tájékoztatást.

Elérhetőségünk: kommunikacio@cserepkasuli.hu.

A Pilinszky 100 emlékóra a Baptista Művészeti Napok 2021 programsorozatának része.

Szeretettel várunk Mindenkit!

Cserepka Iskola

Több

Időpont

(Hétfő) 10:00

Helyszín

Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum

7633 Pécs, Radnóti M. u. 2.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
X