Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottsága világimanapi előkészítő konferenciája

  0
  229

  Hagyományaink szerint, az idei évben is megrendezzük Világimanapi Előkészítő Konferenciánkat.

  A 2019. március 1-i Világimanap programját a szlovén asszonyok állították össze. A Lukács 14:17 igeszakaszt fókuszba helyező, „Jöjjetek, mert már minden készen van!” című program a társadalmi periférián élőkre irányítja figyelmünket. Ugyanakkor foglalkozik a vendégvárás-vendéglátás, Jézus asztalközösségei és a diakónia, egymás felé fordulás témakörével egyaránt.

  Az idei program azért különleges számunkra, mert egy szomszédos ország asszonyai készítették el, akiknek hétköznapjai, problémái egészen közel állnak a mieinkhez. Idén, így talán még a szokásosnál is könnyebb átadnunk magunkat a témának, átéreznünk az élethelyzeteiket és imáinkban hordozni őket.

  A Világimanapi Felkészítő Konferenciánkat idén 2019. február 2-án, szombaton rendezzük meg Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának Székházában. Az Előkészítőn idén is számos érdekes programmal, vendégelőadók előadásaival és meglepetéssel készülünk.

  Helyszín: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 3.

  Időpont: 10.00-15.00, érkezés és regisztráció 9.00-tól

  A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ebédet csak azok számára tudunk biztosítani, akik előzetesen regisztráltak. Regisztrálni 2019. január 25-ig lehet.

  Idén ismét megrendezzük sütemény sütő versenyünket, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel.

  A versenyre nevezni egy tálca szlovén süteménnyel, valamint az elkészített sütemény nyomtatott (olvasható) receptjének leadásával lehet. A recepten kérjük feltüntetni a sütemény készítőjének nevét. A nevezett sütemény készülhet az általunk kiadott világimanapi szakácskönyvecskéből választott recept, vagy egyéb szlovén(!) sütemény recept alapján. Az első helyezettet a nap végén ajándékcsomaggal jutalmazzuk és az összes nevezett sütemény receptjét is közzétesszük.

  Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy ámbár a konferencián való részvétel ingyenes, adományokat elfogadunk a szervezés költségeinek a fedezésére, valamint az idei kiemelt projekt támogatására!

  További információkért kövessenek minket Facebook-on vagy látogassanak el weboldalunkra, kérdéseikkel pedig keressenek bátran az info@vilagimanap.hu weboldalon.

  Szeretettel várjuk konferenciánkra! Találkozzunk 2019. február 2-án!