2. Baptista Gazdasági Konferencia

  0
  159

  Magyarországi Baptista Egyház gyülekezetei részére

  Kedves Gyülekezetvezető, Könyvelő, Pénztáros Testvérek!

  Szeretettel köszöntünk Benneteket a Magyarországi Baptista Egyház Elnöksége nevében!

  A Magyarországi Baptista Egyház küldetésének részeként hangsúlyt helyez a hitéleti és közfeladat ellátáshoz kapcsolódó folyamatosan változó jogszabályok helyes alkalmazására és Egyházon belüli megismertetésére.

  Ennek részeként ebben az évben megrendezzük a 2. Baptista Gazdasági Konferenciát, az intézmény fenntartók és a Gyülekezetek vezetői, gazdasági vezetői, könyvelői, pénztárosai részére szervezett szakmai találkozót.

  A konferencia időpontja és helyszíne

  2019. április 13. (szombat) 9-16 óráig

  Újpesti Baptista Gyülekezet imaháza (1043 Budapest, Kassai u. 26.)

  Az elmúlt években számos gyülekezet választotta a belső egyházi jogi személy státuszt, mely számviteli, pénzügyi, adózási szempontból a jogszabályok pontos ismeretét és alkalmazását követeli. Konferenciánk előadói gyakorlati megközelítésből mutatják be a legfontosabb tudnivalókat.

  Egyházunk Országos Tanácsa az elmúlt években több olyan belső szabályt alkotott, amely a gyülekezetek életét is érinti. A belső szabályozás kiépülésével egyidőben az Egyházi Belső Ellenőrzési Csoport (EBECS) is aktívan végzi feladatát. Konferenciánkon részletesen szólunk ezekről a területekről is.

  Az utóbbi idők egyik gyakran említett fogalma az adatkezelés (GDPR) és ennek új szabályozása. Tájékoztatást kapunk ennek aktuális kérdéseiről is.

  A belső egyházi jogi személy gyülekezetek részéről mindenképpen várjuk a résztvevőket, de a jogi személyiséggel nem rendelkező gyülekezetek is hasznos tájékoztatást kapnak majd.

  Természetesen szeretettel hívjuk és várjuk a lelkipásztorokat és gyülekezetvezetőket is a konferenciára a szakmai résztvevők mellett.

  A jelentkezés módjáról és a részletes program tervezetről is hamarosan további tájékoztatást küldünk.

  Jelen levelünket megküldjük a gyülekezetek lelkipásztorai részére is.