Szeretettel értesítjük az érdeklődőket, hogy a 2021. évi nyári Egyházzenei Tanfolyamot a járványra tekintettel még idén is különleges módon tartjuk meg a 2021. június 27-tel kezdődő héten, RÉSZVÉTELIDÍJ-MENTESEN. A június 27-i vasárnapon az Újpesti Baptista Imaházban nyitóhangversenyt tartunk, ami a helyszínen is meghallgatható, illetve az interneten keresztül online módon is közvetítjük.

Orgona-harmónium

Az orgonista-harmonista növendékek részére hét közben egyéni órákkal személyesen, illetve távoktatással tervezzük a tanfolyamot, az Újpesttől való távolságtól – megjelenési lehetőségtől – függően. A személyes jelenlétet a budapestiek, környékbeliek mellett azoknak javasoljuk, akik a szállást rokonoknál, ismerősöknél meg tudják oldani. A távoktatáshoz pedig egy videó/hang felvételére alkalmas mobiltelefonra vagy tabletre vagy számítógépre, egy saját e-mail-postafiókra és saját gyakorlásra alkalmas hangszerre lesz szükségük a jelentkezőknek.

Karvezetés

A karvezetést tanulni vágyókkal egyelőre a beltéri huzamosabb éneklést most még elkerüljük, helyette online videókonferenciás előadásokat tervezünk, ahol kiválasztott kórusművek elemzésére, a zenei megoldások áttekintésére, interaktív megbeszélésére lesz lehetőség esténként 19–20 óra között. Ehhez interneten keresztüli kapcsolódásra lesz szükségük a jelentkezőknek (pl. Google Meet, Zoom).

Amennyiben erre igényük van, így akár harmonisták-orgonisták is becsatlakozhatnak az esti karvezetős előadásokra, tehát akár két szakra is jelentkezhetnek.

Amikor újra biztonsággal lehet személyes találkozókra sort keríteni, és nem kell egymástól távolságot tartanunk, akkor alkalmat keresünk majd mindenkinek a személyes továbbképzésére. Megértéseteket és türelmeteket kérjük még ebben, és bízunk a jó Isten megtartó szeretetében!

Jelentkezés:

A jelentkezéseket legkésőbb június 20-ig várjuk e-mailben Tóka Ágoston és Kovács István e-mail-címeire: agoston.toka88@gmail.com  és  kovacs61istvan@gmail.com; ebben jelezd vissza, légy szíves, hogy
– milyen szakra (orgona / harmónium / karvezetés)
– melyik évfolyamba (kezdő / középhaladó / haladó)
– az orgona-/harmóniumoktatásra helyszíni vagy távoktatásra jelentkezel-e.

Üdvözlettel:
A tanfolyam tanárai