Kedves testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

Szeretettel köszöntünk benneteket ezekben a küzdelmekkel és mégis kegyelemmel teljes időkben. Köszönjük, hogy a gyülekezetek legnagyobb része megértette 2020. március 12-én megfogalmazott tájékoztatónkat és javaslatainkat a COVID–19 vírusjárvánnyal kapcsolatosan. A gyülekezetek már az elmúlt vasárnap is sokfelé csak online istentiszteleteket tartottak, és törölték a különféle gyülekezeti eseményeket, találkozásokat a közeljövőre vonatkozólag.

Tisztelettel, de nyomatékosan utasítunk minden baptista gyülekezetet, hogy az aktuális kormányzati intézkedésekhez igazodva szüneteltessék visszavonásig a gyülekezeti istentiszteleti és egyéb alkalmakat. Az online közvetítéseket, az egyház központi vagy a helyi gyülekezeti internetes oldalon sugárzott istentiszteleteket, lelki tartalmakat nézzék meg otthoni, családi körben.

Baptista közösségünk mindig is családias egyház volt. Most szinte kötelezve vagyunk a családi közösség tartására, egymás otthoni építésére, a lelki közösség megerősítésére. Használjuk ki ezt a nehéz helyzetet a jóra, értékeink megerősítésére! Bátorítjuk azokat a szülőket, akik most digitális oktatás keretén belül gyermekeiket otthon segíthetik, hogy jogkövető állampolgárként gyermekeik érdekében szorosan működjenek együtt a pedagógusokkal. Használják ki a lehetőséget a gyermekeik életében való még szélesebb körű részvételben a családi kapcsolatok hosszú távú építésére.

Kérjük a lelkipásztorokat és gyülekezetvezetőket, gondoskodjanak arról, hogy az Operatív Tanács minden értesítése jusson el minden gyülekezetbe, beleértve a körzetek kis szórványgyülekezeteit is!

Kérjük a családokat, a helyi gyülekezeteket, hogy a közegészségügyi és egyéb intézkedések (pl. karantén) fokozott betartásával igyekezzenek segíteni a hozzájuk tartozó időseknek (a legveszélyeztetettebb korosztálynak), hogy ne kelljen a lakásukból kimenniük és kockáztatniuk az egészségüket.

Mindenkit arra kérünk, hogy törvénytisztelő állampolgárként és hívő emberként figyeljen a kormányzati és szakhatósági intézkedésekre, tartsa be azokat! A home office-ban dolgozókat becsületes munkavégzésre buzdítjuk!

Higgadtságot, józanságot kérünk minden testvérünktől, hogy ebben a kiélezett különleges időszakban a világhálón vagy személyes találkozásokban továbbított információkat vizsgálják meg, önmérsékletet tanúsítsanak a kommunikációban, és ne vegyenek részt hiteltelen, zavarkeltő és hamis információk továbbadásában!

Ezen levelünkhöz kapcsolódva a baptista lelkipásztoroknak és gyülekezetvezetőknek további információkat, kéréseket és iránymutatásokat küldünk.

Az országos veszélyhelyzet alapján az MBE-székház visszavonásig bezár, azaz a külső személyes hivatali ügyintézés 2020. március 18-tól megszűnik. Online ügyintézés lehetőségét kínáljuk fel közösségünk és mindenki más számára. Ezen időszakban visszavonásig bezár a Baptista Könyvesbolt is, de online ügyintézés és telefonos kapcsolattartás lehetősége továbbra is fennáll.

Tehát a következő időszakban (ezen iránymutatások visszavonásáig) nem személyesen, hanem az online térben találkozzunk egymással, és így éljük át lélekben együtt a közösséget Urunkkal! Imádkozzunk egymásért, a betegekért, az egészségügyi, szociális és oktatási dolgozókért, a vezetőkért és egész társadalmunkért!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286