„…hogy mindnyájan egyek legyenek…” (Jn 17,21)

Megnyitó ünnepség

Október 1-én, csütörtökön 18 órakor Budapesten a Kálvin téri református templomban zenés istentiszteletet tartunk, a templom előtt szolgál az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola.

Igét hirdet és köszöntőt mond Kondor Péter evangélikus püspök, MEÖT-alelnök. A liturgiában részt vesz a református, az evangélikus, a baptista, a metodista és a pünkösdi egyház egy-egy főpásztora. A zenés istentiszteleten ezen egyházak gyülekezeti kórusai szolgálnak.

Területi női találkozó

Október 3., szombat, Szeged

A személyes találkozó elmarad, helyette videóüzenetet teszünk közzé.

Kecskeméti ökumenikus missziói nap

Október 11-én, vasárnap 17 órakor a kecskeméti református templomban (6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.).

A Reformáció hónap részeként ökumenikus istentiszteletet tartunk, melyen igét hirdet Pataky Albert pünkösdi egyházelnök, MEÖT-alelnök. A MEÖT-tagegyházak missziói bizottságának lelkészei is szolgálnak az istentiszteleten.

Reformációi gálaest

Október 18-án, vasárnap Budapesten 17 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.).

A gálaest házigazdája Bényi Ildikó. A gazdag zenei programot a Lutheránia Énekkar, Czabán Angelika szólóénekes, a Vox Nova Baptista Férfikar és a gimnáziumi kórus biztosítja. A bemutatkozó iskola a Mezőtúri Református Gimnázium lesz. Köszöntőt mond Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke. Ünnepi előadó: Magyar Levente külügyminiszter-helyettes. Előadásának címe: „A reformáció nemzetközi hatása”.Rát Mátyás-díj átadása – Protestáns Újságírók Szövetsége.

Reformációi istentisztelet

Október 25-én, vasárnap 9:30-kor az Agapé Pünkösdi Gyülekezetben (1146 Budapest, Thököly út 46.).

Igét hirdet Papp János baptista egyházelnök, MEÖT-elnökségi tag. Az úrvacsorás istentisztelet liturgiájában a MEÖT tagegyházainak főpásztorai szolgálnak. A zenei szolgálatot a helyi gyülekezet énekkara biztosítja.

Reformációi megemlékezés

Október 31-én, szombaton 17 órakor lesz Budapesten a Reformáció Parkban.

Ünnepi beszéd elmondására Kecser István, a Magyar Pünkösdi Egyház főtitkára kapott felkérést. Imádságot mond Steinbach József, a MEÖT elnöke. Közreműködik a Fóti Baptista Fúvóskar. A megjelent egyházi vezetők áldást mondanak.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!