A Bajai Baptista Gyülekezetben 2020. augusztus 2-án történt Lados István lelkipásztor beiktatása. A korábbi, márciusi időpont a COVID–19 koronavírus miatt halasztásra került, ezért már mindenki nagyon várta az alkalmat.

Az igét Mészáros Kornél hirdette Pál efezusiakhoz írt levele alapján (4,11–16). Buzdította, bátorította Lados István lelkipásztort és a gyülekezetet az Úr Jézus Krisztus igazságának megtartására. Az Isten akarata, igazsága valósuljon meg, és ne a saját, emberi tervekhez ragaszkodjon a gyülekezet. Ezt követően Mészáros Kornél és Milánkovics Dániel áldotta meg kézrátétellel Lados István szolgálatát.

Az alkalmon városunk és a körzetben levő egyházak vezetői, polgármesterei vettek részt. Köszöntötték, üdvözölték Istvánt szolgálatának megkezdésében.

Másnap, vasárnap a körzet belső ünnepléssel folytatta a hétvégét. Lados István testvér hirdette az igét, amelyben kifejezte, hogy Isten igéjének hirdetése nagy megtiszteltetés és felelősség. Buzdított mindenkit szolgálatának megtalálására és annak teljes szívvel való végzésére. Kiemelte Jézus Krisztus meg nem szűnő kegyelmét, szeretetét.

Ezt a kétnapos ünnepi alkalmat közös ebéddel zárta a Bajai Baptista Gyülekezet és a körzetben levő gyülekezetek. A „maradj otthon” időszakban a közösségtől való távolság sokakat megpróbált. Jó volt megélni hosszú idő után a testvéri közösséget és azt, hogy lelkipásztorunk az Istentől kapott helyére került immár hivatalosan és nyilvánosan is. Egyedül Istené a dicsőség!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!