Minden évben rácsodálkozunk, hogy Isten milyen csodásan személyre tudja szabni az evangélium átadásának módját. Az üzenet ugyanaz, a forma specifikus.

Mindenkinek mindenné kell lennünk, hogy Krisztusnak megnyerjünk némelyeket (lásd 1Kor 9,22b).

Kreatív, szolgáló életet élve egyszerűen nem lehet szellemben megöregedni…

Istennek hála, én is ilyen gyülekezetbe járok! Az Új Remény Baptista Gyülekezet 2019-es karácsonyi evangelizációsorozatában minden döntésképes korosztály számára hirdethettük az Úr kedves meglátogatásának és bűnbocsánatának örömhírét.

Az idei sorozatunk is a Koli Mikulással kezdődött

Örömmel fogadtuk, hogy ehhez a többéves gyülekezeti szolgálatunkhoz a Debreceni Pásztorkör más gyülekezeteiből is csatlakoztak testvérek, így idén még több egyetemistának adhattuk át Isten szeretetének üzenetét egy-egy szaloncukor és igés kártya kíséretében.

Karácsonyi kreatív közösségi tér

Karácsony és húsvét előtt gyülekezeti termünk átváltozik alkotókuckóvá. Minden asztalnál különböző kreatív kézműves tárgyakat készítünk, és ami a lényeg: meghívjuk erre az alkalomra Krisztust még nem ismerő barátainkat, kollégáinkat, osztálytársainkat is. A hangulatos karácsonyi dicsőítő zenés estén Tóth Sándor lelkipásztorunk most is megosztotta a karácsony üzenetét, azaz Krisztus földre születésének célját, ami örök életünket és a pokol büntetésétől való megváltásunkat jelenti.

Idősek otthona

Minden eddiginél több Új Remény-es testvér látogatta meg gyülekezetünk ünnepi istentiszteletét a debreceni idősek otthonában, és sok gyermek is érkezett szüleivel, ami az idősek számára mindig külön boldogságot jelent. 40 ajándékcsomaggal készültünk, és a részt vevő idősek pontosan ennyien voltak. Nagy öröm volt megtapasztalni ebben is az Úr szervezését. Nagyon áldott, Isten szerető jelenlététől átitatott alkalom volt, melyen erőteljesen hangzott az evangélium. Egy 80 éves bácsi most jött el istentiszteletünkre először. Sírt és azt mondta, ezután mindig jönni fog. Krisztus szeretete végre őt is elérte.

Martinka, Mindenki karácsonya

A különleges, telt házas istentiszteleti rendezvényen helyi lakosok is lehetőséget kaptak a szereplésre. Gyerekek hangszereiken játszottak, egy házaspár énekelt, mások verseket szavaltak.

Nagyszerű alkalom volt. A megbocsátásról szóló kisfilm, mint kiderült, többeket mélyen érintett a faluban, és Sándor pásztorunk üzenetében is ez volt a középpontban. Az Úr tudta, mi van az emberek szívében. Meg kell tudniuk, hogy Isten gondol rájuk, és jó terve van velük.

Diószegi karácsony

A Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakképző Iskola autószerelőket, fodrászokat, felszolgálókat stb. képez, több éve baptista fenntartású intézménnyé vált. Tóth Sándor az iskola támogató lelkésze, így a tanárokkal való találkozás és imaközösségek mellett az iskola karácsonyi rendezvényének helyszínét is mi biztosítjuk.

2019. december 20-án tehát a tanulók saját karácsonyi műsorát követően 400 diák hallotta idén is az evangéliumot pásztorunk tolmácsolásában, és a fiatalok az Úr zenés dicsőítésében is részt vehettek.

2019 karácsonyán 15-től 90 évesig minden korosztálynak hirdethettük Krisztus jó hírét, így az Új Remény Baptista Gyülekezet minden tagja bekapcsolódhatott a mennyei aranyat és ezüstöt erő szolgálatba.

Megváltás…?

Azt mondod, sokan bűnösebbek nálad? Bizonyára így van. Isten azonban nem másokhoz, hanem önmagához viszonyít Téged. Így tehát semmi esélyed…

Amíg csak el nem fogadod Fia váltságdíját a saját életedért cserébe. Isten annyira szeret téged, hogy így számodra is elérhetővé tette az új földi és az örök mennyei élet lehetőségét. Ne szalaszd el, válaszd ma az életet!

Minden dicsőség és hála Jézus Krisztusé!

Szabóné Pásztor Vali
Új Remény Baptista Gyülekezet
Debrecen


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!