Könyvajánló – Louie Giglio: Leírhatatlan

3294

Giglio könyvei előkelő helyeken szerepelnek az amerikai sikerlistákon. Végre magyarul is megjelent egyik legnépszerűbb kiadványa, a Leírhatatlan – 100 tudományos kaland Isten csodálatos világegyetemében. S bár a mű címe sejteti, hogy írója szerint a választott témát nem egyszerű papírra vetni, a könyv olvasása közben mégiscsak az az érzésünk, hogy érdemes volt megkísérelnie, sőt!

Mi is az, ami leírhatatlan? Isten nagysága, az ő csodálatosan teremtett világa, irántunk érzett szeretete és felénk gyakorolt kegyelme. A felsorolt témák valójában egy áhítatoskönyv alapjául szolgálnak, melyben egy-egy oldalpár hordozza a napi üzenetet igében, képben, tudományos tényekben, imádságban – mindezt gyermeknyelven. Ám Giglio a garancia rá, hogy felnőtteknek is épp olyan élvezetes olvasmány! „A 100 áhítat arra hív, hogy jobban megismerjük Istent mint alkotót a világűr, galaxisok, bolygók és csillagok; a Föld, bolygónk szerkezete, óceánjai és időjárása; az állatvilág az ebihaltól a dinókig; emberi testünk, elménk és érzelmeink megfigyelésén keresztül” – olvashatjuk a borítón. Jó szívvel ajánljuk minden korosztálynak!

Megjelent az Encián kiadónál 2020-ban, kapható a Baptista Könyvesboltban is.

A szerzőről

Louie Giglio egy atlantai baptista kórházban született 1958. június 30-án, és saját bevallása szerint valószínűleg hét nappal később vitték el életében először a gyülekezetbe.
Az ezazanap.hu oldalon olvashatjuk róla:
„Rendszeresen tart keresztény témájú előadásokat, valamint több bestseller könyv is köthető a nevéhez. Giglio egyetemi évei vége felé indította első bibliatanulmányozó csoportját. A kis közösség heti rendszerességgel jött össze, s gyorsan nagyon népszerűvé vált a diákok között. Ekkor fogalmazódott meg benne először, hogy elsősorban ezt a korosztályt szeretné megszólítani szolgálatai során. Néhány év múlva országos szintű találkozót szervezett egyetemisták számára, ez vált később a Passion konferenciává, amire azóta minden év első napjaiban kerül sor.
Könyvei – melyek többek között a dicsőítésről, Isten nagyságáról és a kísértések feletti küzdelmekről szólnak – nagy népszerűségnek örvendenek az Egyesült Államokban.
Nagy örömünkre szolgál, hogy Giglio beszélni fog az Ez az a nap! 2020-on is!”
Az idei jubileumi Ez az a nap!-on személyesen is lehetett volna találkozni az atlantai Passion gyülekezet lelkipásztorával, a Passion mozgalom és konferenciák alapítójával, aki vendég előadóként volt hivatalos július 28-ára. Erre a személyes találkozásra a koronavírus-járvány miatt világszerte bevezetett óvintézkedések következtében sajnos most nem kerülhetett sor.

Honnét indult el az egyetemisták közti küldetése?
A közismert és népszerű író, lelkész Atlantában nőtt fel egy Smyrna nevű külvárosban, és a Campbell középiskolába járt. Utána a Georgia Állami Egyetemen diplomázott, majd a texasi Fort Worthben a Délnyugati Baptista Teológiai Szemináriumot is elvégezte. Később a Grace Teológiai Szemináriumon lelkészdoktori fokozatot szerzett. A szeminárium befejezése után Louie és felesége, Shelley, akivel 1986-ban házasodtak össze, Choice (Választás) címmel heti bibliatanulmányozást indítottak a Baylor Egyetemen, melynek Louie ekkor a hallgatója volt. Néhány év elteltével a Baylor hallgatóinak már több mint egytizede eljárt a heti összejövetelekre, és Giglio szívét megdobogtatta az „egyetemi pillanat” jelentősége.
1995-ben Giglio apja beteg lett, ezért a házaspár úgy döntött, hogy a texasi Wacóból visszaköltöznek Georgiába. De sajnos mielőtt ez megvalósulhatott volna, Louie apja agyi fertőzés és szívroham következtében meghalt.
Ám ekkoriban történt, Texasból Georgiába menet az egyik repülőút alkalmával, hogy Louie megértette Isten szándékát arra vonatkozóan, hogy elindítsa az egyetemi hallgatók országos összejövetelét, amiből később a Passion konferenciák kinőttek. Az első Passion konferenciát 1997-ben tartották a texasi Austinban mintegy kétezer egyetemi hallgató részvételével. A Passion azóta is minden évben megrendezi az egyetemi hallgatók összejöveteleit az Egyesült Államokban és a világ minden táján. A Passion konferencia résztvevőit minden évben arra biztatják, hogy a nemzetközi keresztény missziót bőkezűen támogassák. Ennek folytán 2016-ban 785 000 dollár gyűlt össze egy szíriai kórház felépítésére, 2017-ben pedig 7000 veszélyeztetett gyermeket szponzoráltak a Compassion International révén. Rendkívül népszerű előadásai és igehirdetései – melyek széles körben is elérhetőek interneten is, például a YouTube-on – révén milliókhoz ér el az Istentől rá bízott üzenet különösen egy olyan korosztály körében, akik meghatározóak a jövőre nézve.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!