Méltóan zárta az egyetem és a téglási iskola a hároméves közös munkálkodást.

Az elmúlt három évben számos zenei programot, tábort és kirándulást rendeztek, valamint hangszerek vásárlására is lehetőség volt a téglási iskolában a csütörtökön zárult támogatási projekt keretében.

A program a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szakmai irányításával zajlott, és a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola volt a bázisintézmény. A téglási gyerekek több alkalommal vehettek részt koncerten a Zeneművészeti Egyetem dísztermében. Az iskola jó kapcsolatot épített ki számos partnerintézménnyel, velük több közös programjuk is volt.

A zárórendezvény vendégeit Szabó Csaba polgármester köszöntötte, Háló Gyula, a Magyarországi Baptista Egyház kommunikációs osztályának vezetője megköszönte a projektben részt vevők munkáját, és megáldotta tevékenységüket.

Szilágyiné Bodnár Erzsébet intézményvezető bemutatta a projekt során megvalósított rendezvényeket. Hotzi Péter művésztanár interaktív módon mutatta be az elsajátított új módszertani fogásokat. Élményekkel teli, rendkívül hasznos projektet zárt az intézmény, mely közelebb hozta a zene csodálatos világát a tanulókhoz és a pedagógusokhoz.

HBN