Háló Gyula Bizalom mégis című könyvének bemutatójára érkeztek az érdeklődő tanárok a Baptista Alapfokú Művészeti Iskolába 2019. november 12-én.

A szerző először a bizalomról és a bizalomról való gondolkodás alakulásáról beszélt. Egészséges bizalomra, önbizalomra az élet minden területén az ősbizalom kialakulása tesz képessé bennünket. Az ősbizalmat pedig a szüleink, gondviselőink alakítják ki bennünk a korai kötődésben. A korai kötődés elmélete mára sok-sok kutatási eredménnyel támasztja alá ezt. De nem csupán felmérések állnak rendelkezésünkre, hanem egyre gyakorlatiasabb útmutatások is ahhoz, hogy mi magunk helyreállíthassuk megtört önbizalmunkat, bizalmunkat. Sőt ahhoz is segítséget kapunk, hogy a jövő generációjában egészségesen alakuljon ki a bizalmi tőke. Mindez döntően meghatározza párkapcsolatunk minőségét és tartósságát, de a szülő-gyermek vagy a testvéri kapcsolatokat is. Sőt, a társadalom gazdasági, kereskedelmi, szolgáltatói ágazataiban is meghatározó tényező a bizalom. Ezért fontos egészséges és erős bizalmat szereznünk magunknak.

A felvezetés után Bögös Jenő iskolalelkész beszélgetett a kötet versei alapján a költővel. A jelen lévő tanárokkal és intézményvezetőkkel hamarosan kötetlen beszélgetés alakult ki a bizalomról mint az élet legfontosabb alapjáról és mozgatójáról. Hogy Isten bízik-e bennünk, ez olyan kérdés, amelyre ez az est sem tudott végleges választ adni. De annyi biztos, hogy bennünket csak az Istenben való bizalom tud éltetni.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!