„…az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és öröm a Szentlélekben, mert aki így szolgál Krisztusnak, az kedves Isten előtt, és megbízható az emberek előtt.” (Róm 14,17–18)

Nemrég egy nem hívőkből álló baráti társasággal találkoztam. 20 éves ismeretségünk volt némelyekkel, de akadt, akit évek óta nem láttam. Folyt az evés-ivás, a beszélgetések során pedig ki-ki elmondta, hogy alakult az élete, mik történtek vele, mik a jövőbeni tervei. Puszta ténymegállapításként írom, hogy a legtöbb téma az anyagiak, a külsőségek, a földi, rövid távú, kézzelfogható boldogság körül forgott.

Nem ítélkezem, hiszen mi más jelentené a boldogságot egy olyan hétköznapi ember számára, aki csak az előtte álló néhány évtizedben gondolkodik, mint az örömök, a jólét elérése. Természetesen vannak olyanok, akik nem keresztényként is igazán kiveszik a részüket az emberek segítésében, a környezet megóvásában vagy más, magasztosabb célok elérésében. De valljuk be, ők vannak kevesebben.

A legtöbb ember azt hiszi, és a média is ezt sulykolja, hogy akik gazdagságban, jólétben élnek, mindent megkaphatnak, azok boldogok. Törekednek minden erejükkel, hogy elérjék az áhított életszínvonalat, külsőt, autót, ismertséget, és azt látjuk, hogy mégsem elégedettek. Sajnos nagyon sokan pótszerekhez, drogokhoz nyúlnak, és egyre többször olvashatjuk, hogy érthetetlen módon az ismert és gazdag fiatalok vagy idősebbek eldobják az életüket.

A világhírű teniszező, Boris Becker egy interjúban azt mondta: „Felértem a csúcsra, körülnéztem, és nem találtam ott semmit.”

Az igazság az, hogy mi, akik megtapasztaltuk Krisztus szabadító erejét, és új életet kezdhettünk ővele, pontosan látjuk és értjük, hogy semmi nem adhat igazi békességet, megelégedettséget és boldogságot, csak Isten. Olyan jó lenne, ha ezt mások is átélhetnék!

Küldetésünk erre szól, hogy elmondjuk és továbbadjuk: Isten az igazi szabadító, aki nemcsak bűneink terhét vette magára, de egy új, örökké tartó, örömteli élet lehetőségét kínálta fel számunkra a kereszten.

A hónap kérdései

Ma kinek mondom el ezt a nagyszerű örömhírt, ma kiért imádkozom? Kinek mutatom be Krisztust az életemmel, tetteimmel is?

A hónap imája

Uram, add, hogy még mélyebben megértsem én is, hogy a te világod igazság, békesség, öröm, és segíts, hogy ezt jól képviseljem beszédemmel, tetteimmel! Ámen.

KáVé


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!