A hónap igéje

„Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben.” (1Kor 4,20)

A hónap gondolata

Nagy kísértés lehet, hogy Isten országát inkább elmagyarázd és beszélj róla, mint hogy megmutasd. Jusztinusz mártírt, a 2. században élt keresztény tanítót, filozófust egyszer megkérdezte kollégája, hogy mit jelent kereszténynek lenni. Azt várta a gondolkodótól, hogy egy kerek és mindenre kiterjedő magyarázatot, tanítást fog hallani a keresztény hitről. Ehelyett Jusztinusz ezt válaszolta neki: „Gyere, nézd meg, hogyan élek, akkor talán megtudod!” Amikor Jézus példázatában az idegenbe készülő ember szolgáira bízta a talentumait, akkor nem azt várta tőle, hogy a talentumokról majd minél nagyszerűbb előadásokat tartsanak, hanem azt, hogy megsokszorozzák. Mert nem a beszéded fogja bizonyítani Isten országának benned levő valóságát, igazságát mások számára, hanem életed egésze.

Ez az erő nem más, mint a feltámadt Jézus Krisztus élete, a benne való élet, a tőle való élet. Jézus Krisztus megváltása azért adatott, hogy ne csupán magadban teremts és találj harmóniát, hanem hogy erre a belső harmóniára alapozva megépítsd a kinti világban is: családodban, munkádban, a baráti körödben, a településeden. Mert a szentek elsősorban nem a szájukkal, hanem erős kézzel építik Isten országát, ahogy Pál apostol a levelében írta a korinthusiaknak.

A Bibliát jó dolog tanítani szavakban. De még fontosabb dolog élni a Biblia szelleme szerint. Az olyan erő, amely alkalmassá tesz arra, hogy Isten szerinti változást hozva foglalkozz a világ kérdéseivel, gondjaival, problémáival. Erre adatott a Biblia neked, mindenkinek.

A hónap gyakorlata

Amikor a Bibliádat olvasod, ne csupán a gondolataidba engedd be a gondolatait, hanem a lelkeddel idd, mint Isten erejét!

A hónap imája

Uram, engedd úgy olvasnom Bibliád, hogy annak erejével terveid valósíthassam meg! Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!