…Énekeltük Őrbottyánban vasárnap a tó partján, amikor öt fiatal merítkezett be, így bizonyságot téve arról, hogy Isten bűnöket megbocsátó és szerető Atya az életükben.

Az alkalmat dicsőítő énekekkel kezdtük meg, majd Szlepák Zsolt (ifjúsági lelkipásztorunk) hirdette az igét. Zsolt azt a kérdést tette fel legelsőnek, hogy 2020-ban ezek a fiatalok kicsit sem napsütéses időben, kicsit sem meleg vízben, szinte ugyanolyan ruhában miért vállalják ezt az egészet? Mi ez az egész? Mi vagy ki motiválhatja őket erre?

Az igehirdetés zárógondolata pedig az volt, mit kezdesz te azzal az információval, hogy Isten gyönyörködni akar benned? Egyáltalán hagyjuk, hogy gyönyörködjön bennünk? „Te vagy az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm!”

Ezek után a fiatalok: Bereczki Boróka, Braun Flóra, Abelovszki Nóra, Szabó Regő és Bereczki Balázs tettek életükről bizonyságot miniinterjúk formájában. Rabatin Gábor, gyülekezetünk vezetője egyszerű kérdésekkel segítette őket abban, hogy megoszthassák a gyülekezet részére döntésük hátterének részleteit, majd Zsolt és Bereczki Zoltán merítették be őket.

Az alkalom két különlegessége és egyben megható pillanatai azok voltak, amikor is Zoli két gyermekét, Borókát és Balázst meríthette be, másrészről Zsoltinak megadatott élete első bemerítése mint pásztor. A fiatalok nagyon közel állnak a szívéhez, így örömmel vállalta el ezt a felemelő és megtisztelő szolgálatot.

Ezután a gyülekezet együtt maradt még ebédelni a tó partján, majd sokat beszélgetünk és röplabdáztunk együtt.

A napot végül egy jó nagy zápor fejezte be, azonban elmondhatjuk, mindenki hálával, dicsérettel a szívében ment haza ezen az egyszeri és megismételhetetlen napon, amikor is láthattuk Istent munkálkodni ennek az öt fiatalnak a szívében, életében!

☀️ Gyönyörű nap virradt fel…!…Énekeltük Őrbottyánban vasárnap a tó partján, amikor öt Fiatal merítkezett be, így…

Közzétette: KeresztÚR Baptista Gyülekezet – 2020. június 24., szerda

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!