A Székesfehérvári Baptista Gyülekezetben 2020. március 15-én bemerítési istentisztelet került megrendezésre. Az alkalmon a fehérvári ifjúság három fiatalja tett tanúbizonyságot arról, hogyan változtatta meg Isten az életüket.

Fotó: Mátrai Máté

Megosztották velünk, Isten hogyan formálta őket, az értékrendjüket, és miként segítette őket a nehéz helyzetekben. Hálát adtak azért, hogy mindannyian keresztény családban nőhettek fel, és hogy a szüleik támogatását mindenben megkapták.

Fotó: Mátrai Máté

A bemerítést Révész Lajos és Kovács Dániel vezette. A gyülekezet imádkozott a bemerítkezőkért, és Isten áldását kérték az életükre.

Fotó: Mátrai Máté

Az alkalmon Szücs Bálint tanított, aki megosztotta velünk az evangélium történetét, az örömhírt. A prédikáció arról szólt, hogy Isten szeretete hogyan szabadít meg minket a bűneinktől, és az ebbe vetett hitünk és reménységünk olyan örömöt ad, ami sose múlik el. Ahogy a Bibliában is olvashatjuk a Jn 3,16-ban: „Mert Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Isten szabadságra hívott el minket, és nem akarja, hogy a bűneink rabszolgái legyünk. A Bibliában is ez áll a Jn 8,32-ben: „megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.” Bálint arra bátorított minket, hogy ha halljuk Isten kopogtatását, akkor ne álljunk ellen, hanem engedjük őt be az életünkbe.

Fotó: Mátrai Máté

A koronavírusra való tekintettel a gyülekezet nagy része az interneten keresztül otthonról kísérte figyelemmel az alkalmat.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!