A baptista közösség 125 éves lapja a koronavírus-járvány okozta veszély miatt 2020. március 25-től nem kerül postázásra az előfizetők számára. A döntés visszavonásig érvényes. Erről egyházunk operatív tanácsa döntött 2020. március 24-i tanácskozásán.

Az ezt követő lapszámokat egyházunk honlapján pdf-ben mindenki számára ingyenesen elérhetővé tesszük.

Az előfizetők részére jelezzük, hogy a jogosultságuk automatikusan fél évvel meghosszabbodik. A szerkesztés és nyomtatás ugyanúgy megtörténik, és amint a veszélyhelyzet lehetővé teszi, utólag ki fogjuk küldeni mindenkinek. Ezt megtesszük még akkor is, ha ezek a lapszámok már nem lesznek aktuálisak, mivel lapunkat sokan gyűjtik.

Az operatív tanács döntésének oka az, hogy a Békehírnök jelentős része az egyéni előfizetőkhöz, főleg idős testvérekhez közvetlenül a postán keresztül jut el. Nincs ugyan egyértelmű álláspont arról, hogy mindez milyen veszélyt hordoz rájuk nézve, de a kisebb veszteség mellett döntöttünk. Nem akarjuk senkinek az egészségét, életét kockáztatni, inkább néhány lapszám közvetlen, időben történő eljuttatását „engedjük el”. Biztosak vagyunk benne, hogy lapunk pdf-formátumban a honlapon, ingyenesen olvasva is sokakhoz el fog jutni.

Az operatív tanács az idősek érdekében kéri a gyülekezeteket, hogy a következő lapszámoknál segítsenek az idős előfizetőknek, hogy el tudják olvasni a számukra fontos kiadványt. Javasoljuk, hogy az egyes gyülekezetekben egy-egy testvér vállalja föl, hogy helyben kinyomtatja és eljuttatja nekik a Békehírnök most kieső számait, amennyiben ezt lehetővé teszi a kijárás korlátozása. Természetesen ebben az esetben is ügyeljünk arra, hogy vírusmentes lapot vehessenek kézbe idős testvéreink.

A kijárás korlátozása nem akadályoz bennünket abban, hogy a mennyei Atyával és egymással lelki kapcsolatban maradjunk. Legyen velünk az Úr, és őrizze meg közösségünket, adjon türelmet, békét és erőt mindegyikünknek!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!