Július 3-án Veresegyházon szervezett Új esély tréninget a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió. A résztvevőket az álláskeresés folyamatára készítették fel annak érdekében, hogy magabiztosan tudják képviselni önmagukat a munkaerőpiacon.

A tréninget Molnár Erika munkavállalási tanácsadó vezette, aki korábban foglalkozási és szociális rehabilitációs szakértőként dolgozott Budapesten. Rendszeresen vezetett álláskeresési tréningeket és egyéni munkavállalással kapcsolatos tréningeket, illetve pályaorientációs tanácsadásokat állásukat vesztett, munkát kereső emberek, fiatal pályaválasztók számára.

„Fontos, hogy a tanácsot kérő megtapasztalja, hogy minden helyzetből van pozitív megoldás, kapjon olyan megoldási lehetőségeket, amelyek segítségével el tud indulni azon az úton, amely a céljai eléréséhez segíti őt” – mondta el a tréninget megelőzően Erika.

Éppen ezért az interaktív alkalom során minden résztvevő választ kaphatott a személyes kérdéseire. A tréningen a résztvevők összegyűjtötték erősségeiket és gyengeségeiket, melyek nemcsak a pályaorientációban segítenek, de az állásinterjún is megjelenhetnek kérdésként. Megkeresték céljaikat, és azokat minél pontosabban körvonalazták, illetve lépéseket fogalmaztak meg azok elérése felé. Önéletrajz- és motivációslevél-mintákkal ismerkedtek meg, illetve az állásinterjúra is felkészültek egy szituációs játék során. Ezáltal azok is, akik az utóbbi években nem kerestek munkát, tapasztalatot gyűjthettek az interjúk működéséről. Az egyéni munka és a visszajelzések pedig segítették őket abban, hogy konkrét lépések mentén indulhassanak el az álláskeresés folyamatában.

A pozitív visszajelzések és érdeklődés okán újabb tréninget szervez a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió július 24-én, pénteken 17–19 óráig. Az interaktív alkalomra minden korosztályból várják a munkakeresés előtt állókat. A rendezvénynek az Élő Remény Baptista Gyülekezet ad helyszínt (Veresegyház, Hajnal u. 2/a).
A tréningen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a szervezők telefonon vagy online fogadnak.

Online jelentkezési lap:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdge6SKmZSo1Dzp4xfQH7mU04M5_4miEIA1_qDhcMkJfXywyQ/viewform?usp=sf_link
Telefon: 06208864655


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!