2020. február 15-én a házasság hete alkalmából egy különleges programot szerveztünk Gyulán házaspárok és jegyespárok számára. Az esten 30 pár vett részt.

Vendégeink voltak a Kecskeméti Baptista Gyülekezetből Varjú Lajos és felesége, Katalin, valamint Murányi Szabolcs és felesége, Adél.

Az előadók a négy alapíz kapcsán (édes, sós, keserű, savanyú) beszéltek a házasság örömeiről és nehézségeiről. Minden alapízhez egy-egy különleges csokoládét kóstoltak a résztvevők. Az est mind a négy szakaszában feladatokat is kaptak a házaspárok, melyeket át kellett beszélniük, és imádkoztak közös életük egy-egy területéért.

A Murányi házaspár bizonyságot tett életük egy nehéz szakaszáról, amikor nem született babájuk. Isten aztán megáldotta az életüket, és három gyermekkel ajándékozta meg őket.

Merényi Zoltán lelkipásztor igei üzenetében a házasság titkáról beszélt. Maga a házasság is egy nagy titok, hogyan lesz az ember szerelmes, hogyan tart ki párja mellett egész életében. De még nagyobb titok az, hogy ez Krisztus és az egyház kapcsolatát példázza Isten tervében.

Az jó hangulatú est szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!