A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye

1931

A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat a keddi libanoni robbanásban megsérült bejrúti baptista iskola újjáépítésének támogatását és a tragédia miatt rendkívül nehéz helyzetbe került családok megsegítését tűzte ki célul.

Közel tízéves partneri kapcsolatban segíti a Baptista Szeretetszolgálat a szíriai keresztény menekült gyermekeket is befogadó libanoni iskolák munkáját. A támogatott intézményekben több száz diákot oktatnak elsősorban szíriai tananyagból, szíriai tanmenettel, arab és angol nyelven.

Az oktatás mellett a családokat szociális segítségben részesítik, élelmiszerrel, ruhával látják el a rászorulókat.

A Baptista Szeretetszolgálat 1355-ös adományvonalának tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet eljuttatni Libanonba. További pénzbeli felajánlásokat a 13555555-55555555-55555555-ös bankszámlaszámra várnak „Libanon” közleménnyel. A beérkező összeget a robbanásban megsérült bejrúti baptista iskola újjáépítésére és a tragédia miatt rendkívül nehéz helyzetbe került családok megsegítésére fordítja a magyar segélyszervezet.

A segélyszervezet két vezető munkatársa rövidesen Bejrútba utazik, ahol mintegy 10 millió forint értékben adnak át egészségügyi eszközöket, mentőfelszerelést, gyógyszereket és kötszereket a helyszínen dolgozó partnerszervezetek részére.    

Adománygyűjtés a bejrúti baptista iskola újjáépítéséért és helyszíni segély

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. augusztus 06., csütörtök 16:08 Közel 10 éves partneri kapcsolatban segíti a Baptista Szeretetszolgálat szíriai keresztény menekült gyermekeket is befogadó libanoni iskolák munkáját. A támogatott intézményekben több száz diákot oktatnak elsősorban szíriai tananyagból, szíriai tanmenettel, arab és angol nyelven. Az oktatás mellett a családokat szociális segítségben részesítik, élelmiszerrel, ruhával látják el a rászorulókat.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!