Európai uniós forrásból újult meg a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány hálózata. A projekt keretében Pákozdon felépült egy logisztikai bázis, felújításra került további négy épület, karitatív célú eszközök, járművek beszerzése valósult meg. A fejlesztéseknek köszönhetően javult a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, valamint a krízishelyzetben lévő személyek, családok hátrányainak leküzdését célzó szolgáltatások hatékonysága, minősége. A fejlesztésre a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 638,15 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.  

Az EFOP-.2.2.15-16 A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében című felhívás keretében a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 638,15 millió Ft összegű támogatást nyert el. A támogatás segítségével „A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjának létrehozása, valamint szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítményeinek infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt keretében a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány részére új  raktárbázis épült fel Pákozdon, amely ezután országos logisztikai és koordinációs központ, és a helyi és környékbeli karitatív feladatellátás, valamint az önkéntesek bázisa is egyben. Az új központban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé vált, így a logisztikai központ a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vészhelyzeti bázisaként is működik. Békés és Miskolc településeken meglévő női lakóotthonok felújítása-átalakítása történt meg, Bükkszentmártonon a segélyszervezet táborhelye született újjá, míg Mátészalkán regionális raktár újult meg és alakult át.

A fejlesztés eredményeként ezután egyszerűbben, gyorsabban és szélesebb körben elérhető a karitatív és katasztrófahelyzeti humanitárius szolgáltatások biztosítása, de az infrastrukturális fejlesztés következtében  várható az ellátás színvonalának növekedése is.

Az EFOP 2.2.15-16-2017-00003 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 638,15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg 2017. október 1-től mintegy 30 hónapon át.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!