Végbement a Tiszántúli, Erdélyi, Kárpátaljai Lelkimunkás-konferencia. A kép Paptamásiban készült március 6-án. Az alkalom házigazdája, Albert Zsolt lelkipásztor készítette a felvételt, így őt nem látjuk. A konferencia bibliai főtémája volt: Nemzedéki értékek harmonizációja a gyülekezetben.

A pénteki előadó Horváth Zsolt hajdúböszörményi lelkipásztor volt. Szombaton három régióra oszlott a csapat, és Szilágysámsonban, Paptamásiban, valamint Magyarlónán voltak további tanítások és a témában beszélgetések. Ezeken a helyszíneken Nagy-Kasza Dániel zápszonyi, Kiss János berettyóújfalui lelkipásztorok voltak az előadók. A szombati nap moderátorai Tömöri Gábor, Schneider Károly és Komlósi Sándor voltak. E három gyülekezetben a vasárnapi záróünnepélyen igét hirdettek Asztalos Imre, Kelemen Szabolcs és Péter István lelkipásztorok. A vendégek 3-3 perces igei gondolatokat és üdvözleteket adtak át. Zenei munkások voltak Szabó István és Szabó András kémeri karmesterek. Péntek, szombat este, vasárnap dél­előtt és délután hitmélyítő vagy evangelizációs alkalmak voltak azonos időpontokban 32 körzet gyülekezeteiben.

Istené a dicsőség azért, hogy az egyre súlyosbodó krízisekben lévő világunkban még összejöhettünk kutatni e témában Isten akaratát, egymást és a gyülekezeteket erősíteni Isten igéjével a lélekmentésben és Urunk hűséges várásában.

Köszönet illeti a fogadó gyülekezeteket, lelkipásztorokat, elöljárókat, nőtestvéreket a vendégfogadásban végzett szolgálatukért, áldozatukért.

Kérjük a testvéreket, hogy imádkozzanak minden hívő közösségért és munkásért, akik rohanó világunkban még keresik Isten akaratát, és azt hirdetni bátrak – így a TELEK-munkaközösségért is! Köszönjük az eddigi imatámogatást is, és Istené a dicsőség minden imádkozóért és hűséges munkásért.
(Kalász)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!