VIII. baptista tudományos ismeretterjesztő konferencia

3915

Március 9-én, szombaton 10–16 óráig Igaz – hamis címmel kerül megtartásra a VIII. baptista tudományos ismeretterjesztő konferencia tudományos és művészeti kiállítással a Wesselényi Utcai Baptista Imaházban (1077 Budapest, Wesselényi u. 53.).

A konferencia célja, hogy a különböző szakterületek legújabb eredményeit az előadók megismertessék a résztvevőkkel, valamint kifejezetten az egyénnel és a közösséggel kapcsolatos kísérleti, kutatási és tudományos eredményekből ízelítőt kapjunk.

A konferenciánk évek óta a TED-konferenciák mintáját igyekszik követni, ezért is 10 percesek az előadások.

Regisztrációs díj: Támogatott regisztrációs díj (amely magában foglalja a büféebédet, szünetekben kávé-/teafogyasztást és a konferencia anyagát): 3000 Ft/fő. A rendezvényt a Magyarországi Baptista Egyház támogatja.

A programról:

9:00–9:50 Regisztráció, kávépult, kiállítás

9:50–11:00 I. blokk
Dr. Almási Tibor rektor, Baptista Teológiai Akadémia, Igaz vagy hamis?
Papp János elnök, Magyarországi Baptista Egyház, Az egyház igazi és hamis arca

11:00–12:00 II. blokk
Turizmus-vallás: Hazai vallási emlékhelyek turistaszemmel, Szádeczky Kornélia (idegenforgalmi közgazdász, idegenvezető, Eger és Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület elnöke)
Pszichológia-tanácsadás: Akarsz róla beszélni? Mit várhatsz és mit nem a pszichológustól? Vincze Judit (tanácsadó szakpszichológus, igazgató, FPSZ XVI. Kerületi Tagintézménye)
Időjárás-éghajlat: Az éghajlatváltozásról ami biztos és ami nem – Pátkai Zsolt (meteorológus, Országos Meteorológiai Szolgálat)

12:30–13:30 Svédasztalos ebéd, kiállítás

13:30–14:30 III. blokk
Nőpolitika: Nők fehéren-feketén a nagyvilágban – Ujváriné Szabó Anikó (az Európai Baptista Nőszövetség korábbi elnöke)
Nemzetiség-jog: A nemzetiségi képviselet főbb összefüggései a Bibliában és a mai Magyarországon – dr. Móré Sándor (egyetemi docens, Károli Gáspár Református Egyetem)
Cigányság: Hit kontra tévhit – Patkás Rita (koordinátor, Magyarországi Baptista Cigánymisszió)

14:30–14:45 Kávészünet

14:45–16:00 IV. blokk
Kommunikáció: A kíváncsiság építő ereje egyéni és szervezeti szinten – Batiz András (ügyvezető-tréner, Impact Works)
Pszichológia: M&M’s cukorka és intelligencia – azaz mit is mérnek tulajdonképpen az intelligenciatesztek? – dr. Fodor Szilvia (egyetemi adjunktus, Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet)
Szociológia: A fake news – dr. Székely Levente (tudományos munkatárs, Corvinus Egyetem, kutatási igazgató, Kutatópont Kft.)

Ajándéksorsolás a résztvevők között

Zárszó


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!