Különleges alkalomra került sor 2019. szeptember 8-án délután a KeresztÚR Baptista Gyülekezetben: ifjúsági-missziói lelkipásztor beiktatására.

Gyülekezetünkben – hála legyen ezért mindenható Urunknak! – nagyon sok gyermek, tini és fiatal van, ezért hosszabb ideje imatémánk, hogy ezek az ifjak lelki vezetőre találjanak. Gyülekezetünk elöljárói Isten vezetésével felkérték erre a szolgálatra Szlepák Zsolt lelkipásztort, aki igent mondott, és családjával együtt lelki otthont váltott, Rákoscsabáról Rákoskeresztúrra költözött, és elkezdte nálunk ifjúsági-missziói lelkészként a szolgálatot.

Az ünnepi istentiszteleten a Magyarországi Baptista Egyház nevében Papp Szabolcs, a Budapesti Egyházkerület alelnöke vett részt, aki a beiktatás szolgálatát is végezte.

A lelkipásztor ajándék, akit Isten adott a gyülekezetnek – hallhattuk az igehirdetésben, melynek alapigéje az Ef 4,11–16 igeversek voltak. Tudunk-e így nézni a lelkipásztorra? Isten adott és felkészített szolgálókat, a gyülekezet felelőssége pedig, hogy felnőjön a feladathoz, és lelki vezetőjét követve érett keresztényként végezze a szolgálatát.

Szlepák Zsolt székfoglaló helyett életbizonyságtételt mondott, melyben egy gondolat tért vissza újra és újra: Istennel a lehetetlen is lehetséges. Ez érvényes a múltjára, ezt szeretné megélni, így szeretne szolgálni a jövőben.

Felemelő pillanatok következtek: a szolgálati levél átadása, a lelkipásztor és a gyülekezet egybehangzó nyilatkozata, majd áldáskérő imádság az új lelkipásztor felett – Papp Szabolcs az MBE részéről, Hegyi László a rákoscsabai és Bereczki Zoltán a helyi gyülekezet részéről fohászkodtak Atyánkhoz a minden napra elegendő erőért, áldásért és vezetésért.

Az alkalmat estébe nyúló szeretetvendégség zárta, ahol a terített asztal mellett beszélgethettek egymással a vendégek, a gyülekezet és új ifjúsági-missziói lelkipásztora.

Isten gazdag áldását kívánjuk Zsolt életére és szolgálatára!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286