„Isten arcát felmutatni a világban” – fogalmazta meg Süveges Gergő előadásában nemcsak az egyházi közösségek célját, hanem a pestszentimrei közösségi és családi nap célkitűzését is az Egy úton elnevezésű rendezvényen. Az idén minden mozzanat a „természetesen” szó köré szerveződött.

A XVIII. kerület egyházai az immár hagyománnyá váló rendezvény programját együtt állították össze, hiszen már természetes, hogy katolikusok, reformátusok, evangélikusok, baptisták és adventisták együtt is szeretnék kifejezni: mindannyian ugyanazon az úton, Jézus Krisztust követve mennek, és közösségeiket megmutatva szeretnék betölteni küldetésüket.

A pestszentimrei Sportkastély épülete mellett idén a természetben fogadta a Bibliai Családi Park a gyerekeket ügyességi, népi és társasjátékokkal, ugrálóvárral és foglalkoztatókkal. Természetesen idén is korhű ruházatban sütöttek-főztek a habán hagyományőrző társaság tagjai. A hozzájuk látogató gyerekek és felnőttek kipróbálhatták a kézimalmot, gyönyörködhettek a habán edényekben, és megkóstolhatták finom étkeiket.

Az adventisták idén is több sátorral érkeztek, amelyekben most Egészség Expót rendeztek be. Interaktív kiállítás keretében mutatták be az egészséges életmód nyolc egyszerű, természetes alappillérét. A program keretében a vállalkozó szellemű látogatók vérnyomás-, BMI-, testzsír-, levegő-csúcsáramlásméréseken is részt vettek.

Mindeközben a Sportkastélyban Süveges Gergő kérte arra hallgatóságát, hogy vegyenek nagy levegőt, majd lélegezzenek ki. Mindezzel a természetesen fejlődő közösségek működésének funkcióját kívánta érzékeltetni. A műsorvezető feleségével, Süvegesné Rudan Margittal közösen tartott előadásában a résztvevőket saját közösségeik vizsgálatára késztette, hogy a jelenlévők jobban tisztába kerüljenek saját közösségeik pozitívumaival és még fejlesztésre váró részeivel. Ugyanakkor az előadók arra is támpontokat adtak a hallgatóknak, hogy egyen-egyenként felismerjék a saját helyüket, szolgálatukat, és így közösségben élve, természetesen fejlődve legyenek képesek Isten arcát felmutatni a világban.

A rendezvény részeként „Istenről természetesen” címmel Pécsi Rita neveléskutató, Süveges Gergő műsorvezető, Pintér Béla énekes és Gyárfás István (Gyafi) jazzgitáros vallomásai hangzottak el az Istennel való kapcsolatukról. Ha más-más úton elindulva, különböző életpályát is bejárva, de mindegyik előadó újjászületett emberként a legtermészetesebb módon beszélt hitéről. „Ők letették bűnbatyujukat a kereszthez” – foglalta össze a bizonyságtevők szavait Végh Tamás református lelkész a missziós istentiszteleten. Evangelizációs igehirdetésében kiemelte: hogyha Jézushoz fordulunk, akkor tudunk kegyelmet nyert életet élni, és hirdetni mások felé a legnagyobb örömüzenetet.

A pestszentimrei napon a felekezetek közötti közösséget az is mutatta, hogy egy erre az alkalomra összeálló kis zenekar vezette a résztvevők Istent dicsőítő énekét. A nagyszínpad melletti asztaloknál pedig idén is a kerület gyülekezetei mutatkoztak be szórólapok, kiadványok segítségével.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!