Szakfolyóirat-találkozón volt a Szolgatárs

2293

A Theologiai Szemle szerkesztőbizottsága kezdeményezésében a teológiai tartalmat közlő, magyar nyelven megjelenő szaklapok szerkesztőinek, képviselőinek találkozóját, a kiadványok seregszemléjét rendezték május 15-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában. Egyházunkat a Szolgatárs baptista folyóirat képviselte, melyet Sinka Csaba felelős szerkesztő mutatott be a szerkesztőtársaknak.

Dr. Kádár Zsolt, a Theologiai Szemle szerkesztőbizottságának elnöke Isten igéjével köszöntötte a társlapok szerkesztőségének képviselőit.

Az előadást követően dr. Bóna Zoltán, a Szemle főszerkesztőjének moderálásával mutatták be a résztvevők kiadványaikat. Kránitz Mihály főszerkesztő a Teológia című katolikus, dr. Kovács Krisztián az Igazság és Élet című református, Orosz Gábor Viktor főszerkesztő a Lelkipásztor című evangélikus, Horváth Orsolya főszerkesztő-helyettes a Vallástudományi Szemle, Tóth Beáta főszerkesztő a Sapientiana című katolikus, Sinka Csaba felelős szerkesztő a Szolgatárs című baptista, Tratnyek Magdolna az Evangélikus Nevelés és Iszlai Endre felelős szerkesztői munkatárs a Collegium Doctorum című református folyóiratot mutatta be.

A lapok bemutatkozása előtt dr. Hodossy-Takács Előd, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Teológiai Intézetének vezetője, a Collegium Doctorum folyóirat felelős szerkesztője a teológia mint tudomány közlésének igényéről, fontosságáról és lehetőségeiről beszélt előadásában. Elmondta, hogy a teológiai tudományt évtizedekkel ezelőtt kiszorította a nyugati, ugyanúgy, mint a kommunista egyetemi és tudományos világ a maga teréből. Ebből is következik, hogy a társadalmat érintő kérdésekben nagyon ritka, hogy keresztény teológust is megszólaltassanak a vitákban.

Dr. Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára örömét fejezte ki az egymás iránti érdeklődés kapcsán. A közös beszélgetést Kádár Zsolt elnök imájával fejezték be.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!