Összevont számmal jelentkezik ismét a Szolgatárs folyóirat

1544

Ámósz próféta könyve adja a textusát annak az igehirdetésnek, amely az első írás ebben a lapszámban. Ez Debrecenben hangzott el az ökumenikus imahéten Derencsényi István református lelkipásztor által. Füstös Gyula bibliatanulmánya a fül és a hallás témáját vizsgálja a teljes Szentírás fényében.

Hogyan tud az evangélium hatással lenni a városra? Ezt tárgyalja Timothy Keller teológus-lelkipásztor Gyülekezet a központban című könyve, amelynek egyik legfontosabb fejezetét szeretnénk megismertetni az olvasókkal. A városban élő keresztény szolgálóknak különösen hasznos elolvasniuk ezt a könyvet, mert biztos alapot tud adni a gyakorlatban végzett szolgálatukhoz.

A következő két cikk témája nagyon hasonló. Sipos Márk György a fiatalok szexuális szokásairól készített felméréseinek eredményét mutatja be. Selmeczi Ottilia pedig cikksorozatának befejező részét adja közre, ami az intimitás témaköréből írt szakdolgozata összefoglalásaként született.

Lukács János a szentföldi útja során szerzett tapasztalataiból oszt meg néhányat a beszámolójában.

Csuhai József Kornya Mihály életének töréspontjait vizsgálva von le fontos következtetéseket a mai ember számára, aki ugyanúgy átél kríziseket, mint a parasztapostol.

Végül Tóth Krisztián lelkipásztor mutatja be John Piper nemrég magyarul is megjelent, Szenvedélyem, Isten (Desiring God) című könyvét.

Kellemes olvasást kívánunk!

Link: http://szolgatars.hu/2019-evi-1-2-szam


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!