Ökumenikus lelkészi missziói konferencia

1626

Kedves Testvérek!

Szeretettel hívunk benneteket ez évi lelkészi (és munkatársi) missziói konferenciánkra, amelyet Révfülöpön az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartunk 2019. június 24–28. között (8253 Révfülöp, Füredi út 1.).

Szokásunkhoz híven idén is június utolsó hetében tartjuk missziói-lelkészi konferenciánkat Révfülöpön. Az érkezőket június 24-én, hétfőn délután 14 óra után várjuk, természetesen munkatársaitokat is szívesen látjuk. Közös programunk hétfőn vacsorával kezdődik és pénteken ebéddel fejeződik be. A 2019-es év központi igéje és témája:

„Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!” (Mt 4,17)

Az idők jelei

Letölthető dokumentumok:

Ökumenikus lelkészi munkatársi konferencia – program 2019

Meghívólevél

Jelentkezési lap

Tájékoztató

Jézus tanításának lényege Isten országának meghirdetése volt, mely számos példázatban konkrét megemlítésre került. Jézust a farizeusok több alkalommal is provokálták azzal a kérdéssel, hogy mikor jön el az Isten országa. Az Isten országa nem úgy jön el, hogy az ember jelekből következtethetne rá. Jézus meghökkentő módon arra mutat rá, hogy Isten uralma és országa más minőség, olyasmi, ami felülről betör az emberek életébe, felforgatja, kizökkenti őket eddigi gondolkodásmódjukból.

A konferencia lényege, hogy a mindennapos szolgálaton és az egyéni személyes Biblia-tanulmányozáson túl egy tematika mentén felépített felkészítőn a kötött előadások mellett kötetlen beszélgetések és tapasztalatcserék alakuljanak ki az öt nap folyamán.

A konferencián az igetanulmányokat, a délelőtti előadásokat és csoportfoglalkozásokat református, evangélikus, baptista, pünkösdi, metodista lelkipásztorok tartják.

Kérjük, hogy imádsággal készüljetek konferenciánkra, hogy a Szentlélek segítségével épüljünk és tanuljunk egymás tapasztalatából.

Ócsa, 2019. február 6.

A szervezők nevében:
Nemeshegyi Zoltán
a MEÖT Missziói Bizottság elnöke sk.

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!