Negyedik alkalommal került megrendezésre július 29-től augusztus 2-ig a Mosoly Tábor 46 négy–tizennégy év közötti gyerek részvételével az Újkígyósi Baptista Gyülekezet szervezésében.

A hét témája azt az utazást járta körül, amelyik itt a földön kezdődik, és a cél Isten királysága, a mennyország, ahová hitünk és reménységünk szerint az út végén mindenki, aki szeretne oda kerülni, megérkezik. A csoportvezetők nagy hangsúlyt helyeztek arra a tényre, hogy Jézus az egyetlen út, akin keresztül be lehet jutni a mennyei királyságba, és hogy nincs a földön olyan ember, aki elől el lenne zárva ez a lehetőség, kivéve, ha valaki nem kér ebből a lehetőségből.

Délutánonként három választható csoportban vettek részt a gyerekek. A kézműves csoport különböző, a hét témájához kapcsolódó tárgyakat készített. A sportcsapatok versenyeztek az udvaron felépített, könnyített exatlonpályán, röplabdáztak, pingpongoztak, a táncosok pedig a tábor egyik énekére tanultak be egy látványnak is szép koreográfiát.

A délután második felében más-más program várta a táborozókat. Volt mozilátogatás, ahol a gyerekek „Ferdinánd, a bika” kedves- szomorú-szép történetén nevettek, sírtak, volt vizes nap fólián csúszkálással, vízipisztoly-, vízibombacsatával. Terápiáskutya-bemutatót is láthattunk, a kutya is, a gyerekek is nagyon élvezték a műsort. A Láthatatlan Színház nyújtott különleges élményt a gyerkőcöknek, az utolsó nap délutánja pedig már az esti előadásra való izgatott készülődés jegyében telt. Ügyes kezek varázsoltak hajfonatcsodákat, színes frizurákat, csillogó csillámtetkókat mindenkinek, aki ezt kérte.

Egész héten folyt a zsetonok gyűjtése, amiket a tábor végén lehetett beváltani értékes, kedves vagy vicces ajándékokra. Zseton sok mindenért járt, jó magaviseletért, éneklésért, zenélésért, pontos megjelenésért, de főképpen bibliaversek kívülről való felmondásáért.

Péntek délután a záróalkalomra meghívtuk a polgármestert, az iskola intézményvezetőjét, szülőket, nagyszülőket, testvéreket, hogy mindenki kapjon egy kis ízelítőt mindabból, ami ezen a héten történt a táborban. Szívmelengető, megható, humoros jelenetek váltakoztak egymással. A hét folyamán egész kis kamarakórus verbuválódott össze, messze hangzott az énekszó, amit szintetizátor, dobszerkó, kahonok, mindenféle ütő és csilingelő eszközök hangja kísért. Az estét jó hangulatú beszélgetésekkel fűszerezett „pogácsa-dinnye parti”-val zártuk.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy minden szükséges dolgot kirendelt számunkra, emberi és tárgyi erőforrásokat egyaránt, hogy a Mosoly Tábor ötletből valóság legyen. Hálásak vagyunk a táborvezetőkért, a csoportvezetőkért, a különböző területek segítőiért, a különféle eszközökért, a nem csekély anyagi forrásért és a kívánságon felüli nagyon jó időért!

Az a reménységünk, hogy minden résztvevőnek a szívében benne marad és újra és újra visszhangzik majd a tábor egyik énekének a refrénje egészen addig, amíg valósággá válik:

„Szereteted az egekig ér,
Kegyelmedért imádlak én.
Nagyszerű vagy, csodállak téged,
Bennem minden csak rólad beszél,
Úr Jézus!”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!