Eltelt száztizenhárom tanév a Baptista Teológiai Akadémia életében úgy, hogy csak alkalmilag kapott helyet az intézmény egy-egy nagyobb rendezvényének megtartására hol az egyik, hol a másik budapesti gyülekezet imaházában.

De csak mostanra érkezett el a lehetősége annak, hogy állandó helyszínen, a Nap Utcai Baptista Gyülekezet imaházában – a helyi gyülekezettel kialakult együttműködés keretében – helyet kapjon a frissen megalakult Akadémiai Gyülekezet.

Prof. dr. Almási Tibor rektor igét hirdet

Az első ilyen istentiszteletre – a helyi gyülekezettel közösen – 2019. szeptember 22-én került sor prof. dr. Almási Tibor rektor vezetésével, aki egyszersmind a Nap utcai és az Akadémiai Gyülekezet lelkipásztora. Ezen az alkalmon a hallgatók az őket elkísérő családtagokkal és gyerekekkel – ez utóbbiak külön bibliaköri foglalkozáson vehettek részt – több mint 120-an voltak jelen a helyi gyülekezet testvérisége mellett. Az istentiszteletet követő szeretetvendégségen lehetősége nyílt a résztvevőknek a további ismerkedésre és beszélgetésre.

Az imádkozó gyülekezet

A korábbi és jelenlegi hallgatóink mellett továbbra is várjuk mindazokat, akik szeretnének beépülni akár csak látogatókként vagy tagokként, esetleg szolgálattevőkként az induló Akadémiai Gyülekezetbe, amelyre Urunk áldását kívánjuk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!