Felhívás pünkösdi célgyűjtésre

„Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét” (Gal 6,2)

Üldözött keresztények világszerte. „Napjainkban több a keresztény mártír, mint az első század idején!” „A kereszténység a legüldözöttebb vallás ma a világon…”

Nem túlzás mindez? Tényleg ilyen nagy a baj a mai fejlettségű világban? Sajnos igen, ilyen nagy a baj. Más, főleg a radikális muzulmán vallás képviselői sokfelé üldözik a keresztényeket. Ázsiában, Közel-Kelet, Közép-Ázsia, Észak-Afrika, Közép-Afrika országaiban, Dél-Amerikában és másutt is diszkriminatív törvények által, sokfelé nyíltan és erőszakosan meghurcolják, üldözik, börtönbe vetik, sőt megölik a Krisztusban hívők sokaságát. Nagy a baj!

Mi közöm van hozzá? – teszi fel a kérdést sok békés országban élő hívő ember. Lehet, hogy nem mondja ki, csak megéli ezt az érzést azzal, hogy nem foglalkozik az üldözöttekkel és ezzel a kérdéssel.

Pál arról ír, hogy miközben mindenki hordja a maga terhét, egymásét is hordoznunk kell. Ami fáj Krisztusban élő testvéremnek, nekem is fáj!

Hogyan tudunk segíteni? Az elmúlt években vallásszabadságban élő országunk lehetőségeit kihasználva egyházvezetőként sokféle kapcsolatot kiépítettünk. Lelkipásztoraink között is sokan bekapcsolódtak a világkereszténység munkájába, és ezen keresztül személyes kapcsolatot ápolhatunk üldözött keresztény közösségekkel, személyekkel, az ő segítőikkel. Ezért most 2019 pünkösdjén országos célgyűjtést hirdetünk az üldözött testvéreink megsegítésére. A gyűjtött adományokkal konkrét üldözött hívő embereket, családokat fogunk segíteni várhatóan Pakisztánban és más „sztán” országokban, Közel-Keleten, Egyiptomban.

A nyilvánosság előtt kevés részletet tudunk közölni a segítettek és a segítők biztonsága érdekében. Ugyanakkor törekedni fogunk a konkrét személyek segítésére, és minden esetben leellenőrizzük a kapott információkat.

Kérjük országszerte testvéreinket, hogy 2019 pünkösdjén az üldözött keresztények megsegítésére gyűjtsenek gyülekezeteinkben, és az adományokat küldjék be ezzel a megjelöléssel egyházunk számlaszámára.

A célgyűjtés adományai a következő számlaszámra küldhetők:

Magyarországi Baptista Egyház
KDB Bank (Magyarország) Zrt. 13555555-11111111-11111111.
A közleménybe írjuk be: Az üldözött keresztények megsegítésére.

Az MBE Elnöksége


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!