A meghatottság, a hála, az öröm és a búcsú miatti szomorúság kavargott bennünk, amikor augusztus 25-én, vasárnap délelőtt elköszöntünk Plank József lelkipásztor testvértől és családjától. Szomorúak voltunk, hogy a közel tízéves szolgálat véget ért testvérünk betegsége miatt. Hálásak voltunk Istennek, hogy ezt az időt megáldotta, mindeddig vezette és pásztorolta a gyülekezetet. Megható volt hallgatni Plank József testvér búcsúzó szavait: „Mint lelkipásztor, ma állok itt utoljára. Nem volt könnyű az elmúlt kilenc és fél év, de tudom, hogy akik Istent szeretik, minden javukra van. Lehetetlen, hogy a nap mindig süssön. Szükség van a felhőre és az esőre is.”

A gyülekezet, a nőtestvérek és az ifjúság nevében is hangzottak el köszöntések. A lelkipásztorral együtt, családjában szolgálócsoportot is kapott a gyülekezet, akik az ifjúsági munka, az éneklés és sok más területen is áldást jelentettek.

Plankné Révész Gyöngyi a köszöntésekre adott válaszakor mindenkinek egy igeverset adott, a gyülekezetnek pedig egy gyönyörű virágot ajándékozott.

Örömöt és vidámságot hozott a délelőttbe a Bluegrass együttes ének- és zeneszolgálata.

Az alkalmat Újvári Ferenc testvér, a Budapesti Egyházkerület elnöke vezette. Többek között ezt mondta: Nem szoktunk hozzá, hogy Isten nemet mondjon elképzeléseinkre, jó terveinkre. Most Isten bezárt kapukat, de nem minden ajtó zárult be. „Íme, eléd adtam egy nyitott ajtót, amit senki be nem zárhat.” (Jel 3,8) Ez az ajtó az élet ajtaja. Az üdvösséget Isten biztosítja. Senki nem veheti el tőlünk.

A gyülekezethez fordulva így folytatta Újvári testvér: Isten ezt ígéri: Veletek vagyok mindennap a világ végezetéig. Ez az ígéret az egyháznak, a közösségnek szól. Ne engedjétek, hogy a magatok érdeke Isten érdeke elé kerüljön! Akkor tud megáldani benneteket Isten.

Kívánjuk testvéreink életére Isten áldását és vezetését!