Együttérzünk református testvéreinkkel a tragédiában

3698

Kigyulladt a budapesti református teológia Ráday utcai kollégiuma szerda este. A tűzoltók az oltás közben egy holttestet találtak a kollégium egyik emeleti folyosóján. Nem sokkal éjfél előtt a tűzoltók a lángokat eloltották. A 9. kerületi Ráday Kollégiumban 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt. A környező lakóházakat is kiürítették. A diákok ideiglenes elhelyezésében segített a 9. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is. A Ráday-kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek.

Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke köszönetét fejezte ki Bácskai Jánosnak, a 9. kerület polgármesterének, hogy azonnal felajánlotta az önkormányzat épületét a diákoknak és az egyházkerület dolgozóinak. Valamint az önkormányzat dolgozóinak, hogy hajnalig velük voltak és mindenben segítettek. Köszönetét fejezte ki a Magyarországi Evangélikus Egyháznak és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának, akik szállást ajánlottak fel a diákoknak.

Orbán Viktor miniszterelnök felhívta és együttérzéséről biztosította Szabó István református püspököt. A kormányfő felajánlotta, hogy a kormány segítséget nyújt a károk elhárításához és az épület rendbetételéhez.

A Magyar Református Szeretetszolgálat mellett számos református gyülekezet, lelkipásztor és magánember ajánlott segítséget.

A Magyarországi Baptista Egyház elnöksége az alábbi levélben fejezte ki együttérzését és támogatását a tragédiában.

Letöltés


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!