A ferencvárosi gyülekezetben a vezetőség előtt két testvér tett bizonyságot a hitéről, és június 16-án a gyülekezeti istentiszteleten megtörtént a bemerítésük is.

Nagy Istvánné Rózsika jó egy évvel korábban jött el először a kerületi gyülekezeti adventi koncertre. Az alkalom utáni beszélgetést, szeretetvendégséget követő vasárnapi istentiszteletekre is rendszeresen jött. Hitt Istenben, de már nem járt közösségbe, és hamar örömmel vett részt a hétközbeni házi csoporti alkalmakon is. Nagy érdeklődéssel figyelte a tanításokat, majd megkérdeztem, hogy nem szeretne-e a gyülekezethez tartozni. Örült a lehetőségnek, majd amikor a bemerítésről beszélgettünk, jelezte, hogy ő már meg van keresztelve. Kérdések, beszélgetések következtek. Nem sok nap múlva jelentkezett, hogy az Igéből megértette és követni akarja Jézust az alámerítésben is. Így 77 évesen döntését, Istenhez és a gyülekezethez tartozását megpecsételve bemerítkezett.

Harsányi Tamás sokkal fiatalabban, 15 évesen jutott erre az elhatározásra. A gyülekezetben élte életét a többi fiatallal együtt. Rendszeresen futballozik, edzésekre jár, miközben iskolai tanulmányait folytatja. Csendes, gondolkodó típus, nem is vettük észre, hogy érik szívében a döntés. Egyszer számomra is váratlanul beszélgetést kért, mert szeretne bemerítkezni és a gyülekezethez is tartozni. Kérdésemre elmondta, hogy már a szüleinek is jelezte, ez életének a jelenlegi szükséges döntése.

Bemerítésüket Harsányi Gábor, a gyülekezet pásztora végezte.

A budafoki gyülekezet készséggel adott helyet és bemerítőmedencét az alkalomra, köszönjük az Úrnak is és nekik is.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286