Augusztus 29-én a szigetszentmiklósi baptista imaházban találkoztak a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmények vezetői, szakemberek, pedagógusok és iskolalelkészek, hogy közösen kezdjék el a tanévet, és felkészülhessenek a jogszabályi és szervezeti változásokra.

A résztvevőket Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke köszöntötte, aki megnyitotta az eseményt. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke megköszönte az áldozatos oktató-nevelő munkát, amit az iskolákban és óvodákban folytatnak a kollégák immár hét éve baptista színekben.

A nap folyamán szekciókban folytak az előadások. Dr. Rozmis Ildikó, a Budapest Fővárosi Kormányhivatal osztályvezetője beszélt a köznevelést érintő aktuális jogszabályváltozásokról. Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a szakképzési rendszer fejlesztésének irányairól tájékoztatta a konferencia résztvevőit. Dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója az intézmények általános szerepéről, helyzetéről, valamint a közösség megtartó erejéről tartott előadást, majd aktuális személyi változásokat jelentett be.

A kilencedik oktatási konferenciát tanévnyitó istentisztelet zárta.#


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!