Különleges istentiszteletre gyűltek össze a hívek és érdeklődők augusztus 11-én Szokolyán. Ezen a délelőttön volt a gyermektábor záróalkalma, valamint egy ikerpár bemerítésére is sor került.

A táborban negyven gyermek vett részt. A hét témája a szavak nélküli könyv volt. Az istentiszteleten a táborozók beszámoltak a tanultakról, elénekelték énekeiket.

Az ünnepi alkalmat Merényi Zoltán, a gyülekezet korábbi lelkipásztora vezette. Igehirdetésében a bemerítkezőkhöz és a résztvevőkhöz is szólva elmondta, hogy egyedül Isten az, aki tökéletesen hűséges. Benne sohasem csalódunk, ő nem feledkezik el rólunk, még akkor sem, amikor mi elfeledkezünk róla. Ézsaiás könyvének 51. fejezetében olvashatjuk, hogy az Úr a tenyerébe véste be nevünket, így a most bemerítkezők, Szebedy Veronika és Bodza nevét is. A fehérruhások bizonyságtételükben elmondták, hogy bár keresztény családban nőttek fel, sokat hallottak édesanyjuktól Jézus Krisztusról, de mégis távol kerültek tőle.

Szüleik elváltak, majd elszakadtak régi közösségüktől. Egy váci angoltáborba kaptak meghívást a lányok, ahol megtapasztalták a fiatalok befogadó szeretetét. Elkezdtek járni az ifjúsági órákra, majd a tanítások és beszélgetések hatására hit ébredt a szívükben. Verőcére költöztek és elkezdtek bekapcsolódni a szokolyai gyülekezetbe. Reményünk szerint az Úr tovább folytatja majd a jó munkát, amit ebben a családban elkezdett.

A bemerítést követően a lelkipásztor felhívást intézett a jelenlévőkhöz, ha van valaki, aki szeretné élete legfontosabb döntését meghozni, ne halogassa. Több gyermek és felnőtt is felemelte a kezét a hívásra, és imádkoztak kegyelemért. Imádkozunk azért, hogy ne csak egy fellángolás legyen ez az életükben.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!