A Magyarországi Baptista Egyház minden évben országos célgyűjtést szervez valamely kiemelten fontos munkaterület, hátrányos helyzetbe került csoportok részére.

Sajnos napjainkban is a legüldözöttebb vallás a kereszténység, napról napra hallunk híreket a világ különböző területeiről, hogy hitükért bántalmazás, különféle atrocitás éri embertársainkat. Ázsiában, Közel-Kelet, Közép-Ázsia, Észak-Afrika, Közép-Afrika országaiban, Dél-Amerikában és másutt is diszkriminatív törvények által, sokfelé nyíltan és erőszakosan meghurcolják, üldözik, börtönbe vetik, sőt megölik a Krisztusban hívők sokaságát.

Az elmúlt években – vallásszabadságban élő országunk lehetőségeivel élve – a baptista egyházvezetők sokféle kapcsolatot kiépítettek, illetve a lelkipásztorok közül is sokan bekapcsolódtak a világ keresztényeinek munkájába, és ezek eredményeképpen személyes kapcsolatok alakultak ki üldözött keresztény közösségekkel, személyekkel, az ő segítőikkel.

2019 pünkösdjén minden baptista gyülekezetben az üldözött keresztények megsegítésére gyűjtöttek. A befolyt adományokkal konkrét, üldözést elszenvedő hívő embereket, családokat segítenek várhatóan Pakisztánban és más ázsiai országokban, Közel-Keleten, Egyiptomban.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!