Adventi koncert a kisújszállási baptista imaházban

1685

Az adventi időszak üzenetének jelentősége abban áll, hogy mindannyiunkat emlékeztet arra a pillanatra, amikor Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus másodszor fog eljönni a földre, hogy visszaállítsa az Úr rendjét a világban. („Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint.” – Jel 22,12) Ezt az isteni kijelentést fontos a szívünkbe vésni, hogy várakozásunk időszakát ne haszontalanul töltsük el, hanem magunkat felkészítve az Úrral való találkozásra.

A karácsony előtti négy hétnek is erről kellene szólnia mindenki számára, hogy szívünket készítsük az ünnepre, a találkozásra. Sajnos azonban ilyenkor sokan elvesznek a teendőikben, és nem a jó részt választják. Ezért tartom különösen fontosnak az olyan eseményeket, amelyeken az emberek egy pillanatra megállhatnak és elgondolkozhatnak azon, hogy mi is lenne az, ami igazán fontos az életükben.

Ennek a pillanatnak a megteremtésére egy tartalmában megfelelő koncert nagyon alkalmas lehet. Erre láthattunk idén decemberben több példát Kisújszálláson is, ahol a városban zajló hangversenyek sorába csatlakozott be az Adventi montázs című koncert december 7-én a Kisújszállási Baptista Gyülekezet szervezésében. A montázs szó az est felépítésére utal, amelyben képesek voltak a különböző stílusú és szerkezetű műsorszámok tartalmilag egy nagy egységet alkotni. A koncert első részében klasszikus zenei darabok hangoztak el, többek között G. F. Händel, L. v. Beethoven és F. Mendelssohn zeneszerzőktől a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és gyülekezeti tagok előadásában. Ezt követően a Kisújszállási Baptista Gyülekezet lelkipásztora, Bögös Jenő gondolatait hallhatták a jelenlévők. Az üzenet célja a gondolatébresztés volt az emberekben, miszerint minden léleknek szüksége van vezetésre, pásztorra, aki nem lehet más, mint Jézus, a jó pásztor, aki életét adta a juhaiért. Nemcsak nekünk van adventünk, hanem Istennek is, aki várja tékozló fiainak hazatérését. A koncert folytatásaként dicsőítő dalok szólaltak meg, melyekben közreműködött a Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola és Középiskola Kossuth Lajos Általános Iskola tagintézményének tehetségcsoportja, a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, valamint a gyülekezet zenészei. Az énekek alatt jó volt látni, hogy az imaházat teljesen betöltő közönség milyen szeretettel és lelkesedéssel fogadta a gyerekektől az Istent dicsőítő énekeket. Úgy hiszem, ezek az élmények nem múltak el nyomtalanul az ott lévőkben. Erről tanúskodnak azok a beszélgetések is, amelyek a koncert után megrendezésre kerülő szeretetvendégségben létrejöttek a hallgatóság és a fellépők között.

Biztos vagyok benne, hogy aki nyitott szívvel volt az eseményen, gazdagabban távozhatott, mint ahogyan oda jött. Megérezhetett valamit Isten irgalmas szeretetéből, amit ez a sok élménnyel járó koncert is megmutatott, és lélekben gyarapodhatott a várakozása alatt.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!