Addetur, a szuperhősképző

866

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola 25 éves fennállásának alkalmából tartott ünnepélyes rendezvényt május 2-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban, melynek fővédnöke Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége volt. Az eseményen került sor az Addetur, a szuperhősképző című, intézményünkről készült film bemutatására, valamint az évforduló alkalmából diákjaink körében meghirdetett irodalmi pályázat nyerteseinek díjazására.

A rendezvényen beszédet mondott Kékesné Czinder Gabriella igazgató asszony, valamint dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója. Kitüntetés, hogy a konduktív pedagógia értékeinek közvetítéséért iskolánk díszoklevelet kapott a Pető Intézettől, melyet Feketéné dr. Szabó Éva, a Semmelweis Egyetem Pető András Kar általános dékánhelyettese, a Konduktív Pedagógiai Központ igazgatója adott át.

Huszonöt éven keresztül formálódtunk, alakultunk, igazodtunk s váltunk mára olyan iskolává, melyről talán nem szerénytelenség azt állítani: egyedülálló Magyarországon. Olyan integrált és inkluzív oktatási-nevelési modellt valósítottunk meg, amelyben minden gyereknek helye van, ahol mindannyian befogadó és elfogadó környezetben tanulhatnak, ahol minden diák azt a segítséget, azt a támogatást kapja meg, amelyre szüksége van függetlenül attól, milyennek született!

A jubileum alkalmából készült dokumentumfilm médiaszakköröseink közreműködésével, a Nemzeti Tehetség Program, valamint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. Célunk, s talán nem túlzás azt mondani, missziónk az volt, hogy bemutassuk azt a nevelés-oktatási modellt, melyet sikeresen megvalósítottunk iskolánkban.

Az Addetur, a szuperhősképző alkotói:
Rendező: Vizi Mária
Vágó: Hargittai László
Hangmérnök – technikus: Péchy Tamás
Operatőr: Szepesi Gábor
Asszisztensek: Bogdán István, Buliczka Gergő, Szalay Kornél, Tyeklár Viktor

Diákjaink irodalmi alkotásait szakmai zsűri bírálta el, melynek elnöke Tóth Krisztina József Attila-díjas, a Magyar Köztársaság Babérkoszorú díjával kitüntetett író-költő volt.

A vers kategória díjazottjai:
I. helyezett: Viski Rajmund (11. I): Dadaista_bakancslista
II. helyezett: Szeles Norbert József (11. I): Kézvers
III. helyezett: Szajkó Tamás (9. I): Az én kutyám
Különdíj: Nákovics László Iván (11. I): Kedves Tanárnőnek
Közönségdíj: Kamenszki Nikoletta (9. G): Szeretném, ha Te lennél

A próza kategória díjazottjai:
I. helyezett: Graszl Marcell (9. G): Egy potyautas naplója
II. helyezett: Szalay Kornél (9. G): Noé naplója
III. helyezett: Viski Rajmund (11. I) Victorius király kutyái
Különdíj: Tajti Gerda (9. G) A magányos fácska
Közönségdíj: Majnics Petra (11. I): Szuzi, a hűséges barát

A rendezvény műsorvezetői Rónai Boglárka és Stark Gábor (intézményünk történelem-, illetve rajztanárai) voltak.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött rendezvényünkre, és velünk ünnepelt!