A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió országos vezetői konferenciát tartott intézményvezetőinek Debrecenben a szervezet székházában 2019. október 15-én.

Mészáros Kornél, az egyház főtitkára nyitóáhítatában a hála fontosságáról beszélve a BTESZ intézményvezetőit arra bátorította, hogy ragadják meg azokat a bibliai igazságokat, amelyek segíteni fogják őket egy erőteljes és hálás szolgálat végzésében.

Mile Ferenc elnök a szolgálat 2019-es helyzetét értékelte, valamint a 2020-as célkitűzéseket ismertette. Faragó Tiborné ügyvezető az ország sok pontján működő intézményeket vette sorra, kiemelve sajátos szerepüket, erősségüket. Szalai Ádám motivációs tréner előadása méltán ragadta meg a jelenlévők figyelmét. Mondandója végén – Nick Vujicic előadására utalva – a Bibliára való támaszkodásra bátorította a vezetőket.

Az új munkatársak bemutatása után a nyíregyházi intézményvezető, Lakatos Katalin ismertette a bölcsődéik jelentőségét, amelyeknek mindennapi életébe egy életteli slideshow-val a vezető óvónő kalauzolta a résztvevőket. A konferenciára érkezetteket Szitai Tamás ügyvezető-helyettes köszöntötte, ő tartotta kézben a napi programot.

Megható eseménnyel zárult az országos vezetői konferencia. A BTESZ alapítványa, a Boldog Gyermekkor Nevelőszülői Hálózatában a gondozott gyermekek között osztottak ki ösztöndíjakat, amelyeket tanulmányi eredményük alapján ítélt oda az alapítványi kuratórium. Az alapítvány ajándékát és pénzdíját Bacsó Benjámin, a kuratórium elnöke adta át a gyermekeknek.

A konferencia utáni munkaebéden a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió jelen levő vezetői értékelték a 2019-es 1%-os kampányt, valamint a 2020-as kampánnyal kapcsolatos szempontokat egyeztették egymással.