Nagy izgalommal vártuk! A hétfő regisztrációval kezdődött, majd énektanulás, reggeli torna. Mindenki megtalálta a csoportját, tanítóját a csoportbeosztás során, majd jött egy jelenet, ami naponta újabb dolgokat árult el egy szülinapra készülődő családról. Utána csoportos beszélgetés. Idén Eszter királyné történetéről tanultunk. Hétfőn Vásti királyné engedetlenségéről volt szó. Nem mind­egy, kitől kérünk és fogadunk el tanácsot! Aztán sorversenyek, „kézműves műhelyek” voltak. Közben labda, foci és egyéb szabad játéklehetőség is volt, ebéd után folytatódtak, majd cukoreső esett.

Kedden vendégünk volt a Kosárlabda Freestyle Show. Az egyik gyerekcsapatnak egy táncos házaspár mutatott trükköket, lépéseket, a másik csapat a kosárlabdások bemutatóját nézhette és játszhatott velük. Folytattuk az énektanulást, láttuk a jelenetben a családi bonyodalmakat, majd jött a beszélgetés ideje Eszter könyvét folytatva. Eszterből Perzsia királynéja lett! Nemcsak szépségével érte ezt el, hanem kedvességével is! Nemcsak a külső számít, fontosak a belső emberi tulajdonságok is!

„Hősök a hőségriadó idején” – ezt a címet mindenki megérdemelte szerdán! A jelenetben folytattuk a kukucskálást a család életébe, majd beszélgetésekre került sor. Izgalmas események történtek a perzsa király udvarában. Összeesküvés készült a király ellen, de volt hűséges, azt leleplező alattvaló is. Más viszont olyan hatalomra került, hogy Istennek képzelte magát. Eszternek be kell mennie a király elé. Mi lesz ebből…? Megtanulhattuk: csak Isten előtt szabad leborulnunk. Utána a Bibliai Családi Parkban a játékok valamelyik bibliai történethez kapcsolódtak.

Csütörtökön Eszter életében izgalmas dolgok történtek: életben maradt, a király megkegyelmezett neki, és kérése is lehetett. Hámán viszont a saját csapdájába esett. Eszter bátran, felelősségvállalóan lépett népe érdekében. Isten bátorrá tesz, bízhatunk benne! Újra a Kosárlabda Free­style Show tartott bemutatót, vezetett játékot.

Péntek az utolsó tábori nap! A jelenetben a dühöt kiváltó kakasból ajándék lett, nagyapa szülinapját még a szomszéd is megünnepelte. Eszter könyve is a végére ért. Mordokáj lett a király után a második ember, és megkapták a király pecsétjét. A nép védekezhetett a harc során a rájuk támadókkal szemben. Isten népe megmenekült a pusztulástól! Isten nem hagyja el a népét, megszabadítja őket. Erre emlékeznek a zsidók a mai napig, de mi is a keresztény ünnepeinkkel. Ebéd után eredményhirdetés volt. Győzteseket hirdettünk a homokvárépítésben, a focibajnokságon, az aszfaltkréta-rajzversenyen és a szemétszedésben!

Vasárnap a baptista imaházban anyával-apával együtt zártuk a 17. Mosolyhetet. Három koreografált ének hangzott el. A csoportok válaszoltak az Eszter történetéből feltett kérdésekre, majd Palásti Eszter – a tanítók egyike – mondta el, miért volt számára élmény a heti tábor. Meláth Attila lelkipásztorunk elsősorban a szülőkhöz szólt néhány percben. Eszter története tanulságul szolgálhat ma is: 1. Aki hátrányos helyzetben van, annak is van reménye a feljebb jutásra. 2. Ha sikerül feljebb jutni, akkor pedig ne feledjük el, honnan jöttünk. 3. Maradjunk hűségesek népünkhöz, Istenünkhöz. 4. Isten nemcsak a zsidó népről, hanem rólunk is gondoskodik, megóv bennünket. 5. Higgyünk Istenben, és menjünk bátran a cél felé.
Majd eredményhirdetésekre került sor: a bibliai vetélkedő győztesei, a focibajnokok kaptak ajándékot, majd sorsolással lett gazdája a pizzautalványoknak, görkorinak, rollernek és a biciklinek. Végül mindenki fagyival hűsölhetett a melegben.

Köszönünk minden támogatói hozzájárulást!