Jövőre hová megyünk?

852

A Rákoscsabai Baptista Gyülekezetben már kb. tíz éve tart a „nyugdíjas kirándulás” program. Lelkipásztorunk, László Gábor testvér és Füri András gyülekezetvezető testvér, a Duna–Ipoly Nemzeti Park igazgatója évről évre különleges, könnyen teljesíthető látnivalók megnézését tervezi ezekre az egynapos utakra. Idén 45 korosztályos testvér fogadta el a gyülekezet mindenre kiterjedő ajándékaként ezt a szép napot.

Mindig egy gyülekezet- és imaház-látogatással kezdődik az út. Így volt ez 2019. május 7-én is. Az orgoványi imaházba érkeztünk utunk első állomásaként, ahol Szlovák Tibor lelkipásztor testvér ismertette a gyülekezet múltját és jelenét. A jelenlegi maroknyi tagság imádkozva, hittel készül a megújulásra.

Örömünkre velünk volt feleségével együtt idős László Gábor nyugalmazott lelkipásztor testvér is, aki ebből a gyülekezetből indult a teológiára. Megható mondatokkal emlékezett a régi időkre. Néhány egymást bátorító szolgálat után egy közös fényképpel búcsúztunk a 107 éves imaháztól.

A finom izsáki ebéd után Fülöpházára, a Naprózsa Látogatóközpontba érkeztünk. A rövid tanösvény mentén kihelyezett fitneszgépeket a 73 éves átlagéletkorunk dacára fiatalos lendülettel próbáltuk ki.

Innen utunk utolsó állomására, Lajosmizsére indultunk. Útközben, mint egész nap, a Kiskunság növény- és állatvilágáról Füri András testvér, az érintett és környező települések történelméről Hajmási Dénes nyugdíjastársunk beszélt nagy alapossággal. A tanyamúzeum tárgyai, látványa valamennyiünkben sok régi emléket hozott elő, amit meg is beszéltünk egymással. A 85 éves Balogh Imre bácsi a buszon versben jelenítette meg a múltat: egy hosszú Petőfi-verset szavalt el fejből nagy átéléssel, amit még 1947-ben tanult meg.

Hol nem jártunk még, hova mehetnénk „egynapi járóföldre” legközelebb? – kérdezték a régebbi résztvevők.

Ez még titok, de kezdhetjük elölről is a programot, hiszen minden évben „fiatal” tagokkal bővül a klub, akiknek új lesz a korábbi útvonal – hangzott a közös megállapítás.

Az induló és érkező hálaimádság mellett nagy tapssal köszöntük meg jelképesen a gyülekezetnek, a kísérő-segítő testvéreknek, a sofőrünknek ezt a csodás, tartalmas napot. Áldás volt a kirándulás előtti háromnapos eső, és csoda az aznapi száraz, kirándulóidő.

Rákoscsabán nyugdíjasnak is jó lenni, SDG!