Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!

1583

„Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!” (ApCsel 16,31)

A jól ismert és sokat idézett igevers adja vissza a leginkább a dömsödi körzet február 24-ei bemerítési istentiszteletén történteket. A Dunavecsei Baptista Gyülekezet bemerítési ünnepélye volt, azonban mivel ott nincs bemerítőmedence, – ahogyan az eddig is szokás volt – a dömsödi gyülekezetben tartottuk.

Igazi ünnep egy-egy bemerítési alkalom minden gyülekezet életében, a dömsödi körzetben különösen is, hiszen az ide tartozó harmadik gyülekezet tagjai – a Kiskunlacháza 2012 őszén újonnan felépült és felavatott imaházába járók – közül többeknek is ez volt az első bemerítési ünnepélye, amin részt vettek.

Másfél éve látogatott el először az az öt gyermekét nevelő házaspár a dunavecsei gyülekezetbe, akik hosszas vívódás és imádkozás után jutottak el külön-külön a megtérésig.

„Én és az én házam népe…”

– olyan természetesen egyszerű mondat, de sokszor nem is tudjuk, milyen nagy kegyelem, ha ez a mondat elhangozhat. A Sándor házaspárnak is sok harcába és imádságába került, amíg döntésre jutottak, és végül együtt bemerítkezhettek.

Ildikó és István életére kívánjuk Isten gazdag áldását, hogy hitük és kitartásuk által gyermekeik is eljussanak majd a megtérésig.

Egyedül Istené a dicsőség minden benne hívő, hozzá megtérő és újjászületett életért.

Szappanos Tibor
a dömsödi körzet lelkipásztora