Öröm a mennyben és a földön

Bemerítés a Váci Baptista Gyülekezetben

2974

2018. június 17-én délután teljesen megtelt a váci baptista imaház, ahol bemerítést tartott a helyi gyülekezet. Hét megtért keresztény tett bizonyságot megtéréséről Isten és az emberek előtt. Sok vendég, barát, érdeklődő is eljött az ünnepi istentiszteletre.

A bizonyságtevők között volt egy testvérpár, Urbán Réka és Bálint, akik a gyülekezetben nőttek fel. Mindkettőjüknek komoly harcot jelentett, hogy ne emberek tanácsára, hanem hitbeli meggyőződésből döntsenek arról, hogy bemerítkeznek. Réka egy igehirdetésen keresztül hallotta meg Jézus hívását, Bálintot pedig egy lelkipásztori beszélgetés segítette a hitre jutásban.

Győri Attiláné Erzsébetért harmincnégy éven át imádkozott családja. Bemerítkezése egyik legnagyobb akadályának a félelmet nevezte meg. De Isten az utóbbi hónapokban meggyőzte arról, hogy vállalnia kell neki is a nyilvános bizonyságtételt, nincs mitől félnie, mikor az emberek elé áll.

Talán a legmeghatóbb tanúságtétel Pintér Adrienné volt, aki Pencen nőtt fel, de fiatalon elveszítette hívő szüleit. A gyász, a harag érzései között mégis visszaemlékezett azokra a beszélgetésekre, amiket szüleivel folytatott a megváltó Jézus Krisztusról. Isten elvette szívéből a haragot, begyógyította sebeit, és őt is elhívta, hogy legyen követője.

Marosvölgyi Levente szintén Pencen nőtt fel vallásos családban, ahol azonban nem hallott arról, hogy szükséges az embernek újjászületnie. Egy barátján keresztül jutott el a gyülekezetbe, ott egy angoltáborban értette meg az evangélium üzenetét. Beépült az ifjúságba és a gyülekezetbe, majd Isten megszabadította megkötözöttségeitől, átadta életét Krisztusnak.

Nagy Zoltán életének első negyven évét Isten nélkül élte. Sógornője tért meg először a családból, majd felesége, aki már tíz éve bemerítkezett, de nála ez a folyamat tovább tartott. Most több mint ötvenévesen értette meg, hogy nincs más út, csakis a megtérés. Két nagykorú lánygyermekéért – akik szintén ott voltak az alkalmon – imádkozik, hogy ők is jussanak felismerésre, hitre.

Tóth Viktor ugyancsak a gyülekezetben nőtt fel. Kicsit visszahúzódó természete miatt nehezebben nyitott Isten felé is. Elkezdett járni törekvők órájára, ahol megnyílt a csoport és Isten előtt. Megértette, hogy neki is szüksége van újjászületésre. Most Isten harcosa szeretne lenni egy egész életen át.

A bemerítést Merényi Zoltán ifjúsági lelkipásztor végezte. Örömteli volt átélni, látni, ahogy sorban alámerülnek az újonnan megtérők a medencében, eltemetve ezzel régi életüket, és elkötelezve új életüket Isten szolgálatára.

Az igét Meláth Attila lelkipásztor hirdette, aki a bemerítés bibliai szimbólumát értelmezve elmondta, hogy ez egy radikális kifejezése annak, ami már megtörtént a bemerítkezők életében. Elmondta, hogyan lehetséges megtérni, újjászületni. Miért van szüksége az embernek hitre. Mit jelent Isten ajándéka, az örök élet. Felhívására többen is kézfelemeléssel jelezték, hogy szeretnék, ha az ő életükben is végbemenne az a csoda, amit a hét bemerítkező életében láttak.

Az új gyülekezeti tagokat Lakati Péter gyülekezetvezető köszöntötte. Az istentiszteleten Tóka Szabolcs vezette a közös éneklést és az énekkart.

Kívánjuk a bemerítkezők és az újonnan Krisztus mellett döntők életére Isten áldását! Legyenek végig kitartóak a keskeny úton, hogy végül győztesként újból fehér ruhába öltöztessenek a mennyben (Jel 3,5)!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!