Ökumenikus lelkészi missziói konferencia

Az evangelizáció gyakorlata

2408
Helyszín

Kedves Testvérek! Szeretettel hívunk Benneteket ez évi lelkészi (és munkatársi) missziói konferenciánkra, amelyet Révfülöpön az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartunk június 25–29. között (8253 Révfülöp, Füredi út 1.).

Szokásunkhoz híven idén is június utolsó hetében tartjuk missziói-lelkészi konferenciánkat Révfülöpön. Az érkezőket június 25-én, hétfőn délután várjuk, természetesen munkatársaitokat is szívesen látjuk. Közös programunk hétfőn vacsorával kezdődik, és pénteken ebéddel fejeződik be. A 2018-as év központi igéje és témája:

„Tegyetek tanítvánnyá minden népet” (Máté 28,19a) Az evangelizáció gyakorlata.

Ez a téma mindig aktuális. Jézus az egyik legfontosabb feladatának tartotta, hogy tanítványokat hívjon el és tanítson. Az evangéliumokban is olvasható, hogy Jézus időt, energiát és türelmet nem sajnálva vett részt tanítványai életében, válaszolt kérdéseikre, példát mutatott nekik. A tanítványság egy olyan hagyomány, amelyet Krisztus kezdett el és az ő példáját követve folytatnunk kell, nem kevés időt és odafigyelést rászánva.

A konferencia lényege, hogy a mindennapos szolgálaton és az egyéni személyes bibliatanulmányozáson túl egy tematika mentén felépített felkészítőn a kötött előadások mellett kötetlen beszélgetések és tapasztalatcserék alakuljanak ki az öt nap folyamán.

A konferencián az igetanulmányokat a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsához
(MEÖT) tartozó tagegyházi vezetők tartják. A délelőtti előadásokat és a délutáni csoportfoglalkozásokat pedig a MEÖT-höz tartozó tagegyházak lelkészei végzik.

Kérjük, hogy imádsággal készüljetek konferenciánkra, hogy a Szentlélek segítségével épüljünk és tanuljunk egymás tapasztalatából.

Ócsa, 2018. február 8.

A szervezők nevében:
Nemeshegyi Zoltán
a MEÖT Missziói Bizottságának elnöke sk.

Ökumenikus lelkészi missziói konferencia program

Ökumenikus lelkészi missziói konferencia tájékoztató

Ökumenikus lelkészi missziói konferencia meghívólevél

Ökumenikus lelkészi missziói konferencia jelentkezési lap

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!