Lelkipásztor-beiktatás és bemerítés Őrbottyánban

5628

„Isten jó, és jó dolgokat tesz!”

Gyülekezetünk 2017 augusztusa óta imádkozott új lelkipásztorért, akinek megérkezéséig Sellyei Imre testvért, a Vácegresi Baptista Gyülekezet lelkipásztorát kértük fel ügyintézőnek. Imre testvér készségesen vállalta a feladatot, és hűségesen végezte ebben az átmeneti időszakban az úrvacsoraosztás, a szerda esti bibliaórák, a gyülekezeti órák és az elöljárósági alkalmak vezetését, valamint a lelkigondozást.

Habár ez időszak alatt több lelkipásztor testvér vendégszolgálatát hallgattuk meg és áldást nyertünk belőlük, sokunkban kialakult és összecsengett az a gondolat, hogy Isten jó terve lehet, hogyha közöttünk ezután pásztorként szolgálna Imre testvér. Isten elé vittük közös látásunkat, szavazásunk után pedig vezetőink megkérték Sellyei testvért is, keresse Istenünk akaratát. Ő úgy kapott vezetést, hogy elfogadja gyülekezetünk hívását.

Végül 2018. május 27-én, vasárnap hálatelt szívvel ünnepelhettük Imre testvér beiktatását. Újvári Ferenc egyházkerületi elnök testvér vezette az alkalmat, melyen Papp János egyházelnökünk igehirdetéssel szolgált. Vendégünk volt korábbi szeretett lelkipásztorunk, Kotán Béla, valamint id. Kulcsár Tibor, Sinkovicz Sándor, dr. Urbán Gedeon lelkipásztor testvérek és a társegyházak lelkészei. Köszöntést mondott a Vácegresi Baptista Gyülekezet képviseletében ifj. Garai Árpád gyülekezetvezető testvér.

Egy héttel később, június 3-án újabb örömünnepre gyűlhettünk össze, amikor hat fiatal testvérünk bemerítkezett.

Daku Sándor 13 éves korában került nevelőanyjához Őrbottyánba, és azóta járt gyülekezetünkbe. Az elmúlt évben a baptista nagytáborban érintette meg Isten, felismerte hibáit és bűneit, amelyeket akkor lehetőség volt fizikálisan is a keresztre szegezni – ez mélyen megérintette őt, és megtérésre indította.

Váriné Sipos Hanga Réta keresztény lelkészcsaládban nevelkedett, de már kétgyermekes anya volt, mikor Isten rávilágított számára, hogy életének nemcsak néhány részét, hanem teljes életét, lényét kell átadnia Istennek.

Pénzes Ildikó 25 évesen, egy húsvéti estén megnézett Passió film közben kapott Istentől érintést, mélyen átérezve személyes bűneit és a bűnbocsánat feletti örömet.

Híri Otília, Antal Dorina és Guti Nóra története nagyon hasonló: hívő baptista szülők gyermekeiként nevelkedtek, és már gyermekként átérezték bűneiket. Istenhez mégis 15–16 évesen, a 2017-es baptista nagytáborban és az azutáni időszakban kerültek közelebb és tértek meg.

Hálásak vagyunk új testvéreinkért is! Köszönjük, ha a testvérek osztoznak örömeinkben. A rendelkezésünkre álló információk szerint a mai Őrbottyán területén már nagyjából 136 éve élhetnek baptista hívő testvérek, imaházunk is több mint 125 éve állhat Isten kegyelméből. Adja az Úr, hogy országa tovább növekedjen bennünk, közöttünk és körülöttünk!

Az Őrbottyáni Baptista Gyülekezet közössége nevében:

„híradók”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!