Kezdj újat!

2179
Startvonal

Az életünkben, munkánkban mindig azokon a területeken tudunk előrelépni, amelyekre jobban koncentrálunk. Amennyiben hosszabb távon időt, pénzt, energiát fordítunk valamire, ott változás történik. Érdemes feltenni a kérdést, hogy az életünk különböző területei közül melyek azok, amelyeket fontosnak tartunk, de az utóbbi időben háttérbe szorultak.

Ezeket a területeket kategorizálhatjuk, hogy könnyebb legyen átlátni.

Személyes terület: lelki növekedés, új dolgok elkezdése, tanulás, valaminek a befejezése…

Család: a kapcsolat a házastárssal, a gyerekekkel, unokákkal való foglalkozás, a család lelki élete, a rokonokkal való kapcsolattartás, közös programok, élmények…

Szolgálat: hűség kérdése, személyes bizonyságtétel, hitlépések, adakozás…

Anyagi terület: munkában való helytállás, pénzügyek rendezése, ház/lakás karbantartása…

Az év vége jó lehetőség arra, hogy az ember értékelje mindazt, ami mögötte van, és felkészüljön a jövőre.

Aki ezt nem teszi meg, az csak sodródik, és nem biztos, hogy jó irányba. Dávid igényelte Isten segítségét:

„Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!” (Zsolt 139,23–24)

A zsoltáríró teljes átvilágítást kért, hogy helyesen lássa magát testileg (járás), lelkileg (gondolatok és az elme világa) és szellemileg (szív). Tette ezt azért, mert a célja az örökkévalóságba vezető úton való haladás!

A 2018-as év meghatározó jelmondata a közösségünkben: Krisztus rajtunk keresztül! Tehát melyik terület lesz az, ahol fejlődnöd, növekedned kell azért, hogy Krisztus rajtad keresztül valami nagy áldást adjon? Ne félj ezt keresni, és ne félj változni vagy változtatni, mert ha a Szentlélek vezetésével teszed, a következő éved tele lesz izgalmas kihívásokkal és áldásokkal!

Durkó István
missziói igazgató


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!